Dezbatere privind extensia #DiscoverEU pentru 10 mii de tineri din Iași, Ungheni, Chișinău și Odesa, găzduită de Parlamentul European

Dezbatere găzduită de Parlamentul European privind extensia #DiscoverEU pentru 10 mii de tineri din Iași, Chișinău și Odesa.

Conceptul – UA-RM#DiscoverEU a fost dezvoltat pentru 10 mii de tineri din Republica Moldova, județul Iași, România și regiunea Odessa, Ucraina, care vor beneficia de permise de călătorie subvenționate de UE pentru călătorii cu trenul între Iași-Chișinău-Odesa, devenind Ambasadori #DiscoverEU.

Vedeți și:

Scopul consultărilor și a evenimentelor desfășurate în ultimele 3 luni la Iași,  Odessa și Chișinău, patronate și găzduite de conducerea acestor municipii, a fost de a crea condiții prielnice pentru (re)lansarea rutei feroviare regulate Iași-Chișinău asigurând sustenabilitatea acesteia prin crearea interesului și fluxului necesar de călători.

Scopul acestui eveniment este de a reuni actori cheie (privați și publici) pentru a colabora în scopul creării condițiilor necesare asigurării unui climat propice relansării turismului, în special a celui regional și a susținerii tinerilor în anul 2022 — Anul European al Tinerilor.

Acest eveniment ar trebui să devină catalizator pentru convingerea tuturor factorilor de decizie să aprobe și lanseze UA-RM#DiscoverEU începând cu februarie 2022.

IDEP Moldova, în calitate de societate civilă, promovează (găsiți progresele anterioare ECIPES și Autostrada Ungheni-Chisinau-Odesa), folosind competențele dobândite, să dezvoltăm cadrul de cooperare din țara și regiunea noastră pentru o mai bună coeziune, confruntând în comun provocările comune, contribuind la (re)lansarea turismului regional, care poate fi un declanșator pentru salvarea sau crearea locurilor de muncă din HORECA, în special prin stimularea turismului regional.

Prin consultările de la Iași, Chișinău și Odesa (circa 150 de participanți respectând în totalitate restricțiile COVID) am demonstrat că și în cele mai complicate condiții din cauza restricțiilor COVID, este posibilă organizarea vizitelor scurte cu trenul în străinătate (persoanele vaccinate, respectând toate restricțiile).

Ruta feroviară Iași-Ungheni-Chișinău-Odesa ar trebui să devină în acest sens un instrument concret în susținerea industriei turismului, prin dezvoltarea turismului regional!

De asemenea, informăm că au fost înregistrate mai multe întrebări scrise de eurodeputați despre ruta feroviară Iași-Ungheni-Chișinău-Odesa, privind propunerea elaborată de noi (IDEP Moldova), privind extinderea inițiativei #DiscoverEU pentru ruta feroviară regulată Iași-Ungheni-Chișinău-Odesa.

În acest sens, ieri 6 europarlamentari au trimis o scrisoare Comisarului Vadean, și 11 eurodeputați au transmis o scrisoare către Comsarul Gabriel, solicitând respectuos să se analizeze posibila prelungire UA-RM#DiscoverEU.

Totodată, IDEP Moldova a demarat campania de colectare a scrisorilor de susținere și recunoașterea aportului instituției responsabile de atragere de Investiții în Republica Moldova.

Rezultatul evenimentului 

A fost prezenta progresul ultimelor 2,5 luni pentru promovarea rutei feroviare Iași-Chinău-Odessa, rezultatul consultărilor și contribuția conceptului UA-RM#DiscoverEU cu acei posibili 10 mii Ambasadori #DiscoverEU la Redresare și Reziliență din regiune.

A fost asumat de cei prezenți la eveniment sprijinrea extensiei #DiscoverEU pentru tinerii din județul Iași, Republica Moldova și regiunea Odesa.

Totodată, participanții evenimentului au fost informați că documentul sumativ al celor 3 dezbateri complexe la Iași, Odessa și Chișinău, inclusiv a unui sondaj telefonic între cei 150 participanți fizic la Odesa și Iași, disponibil aici.

Acest document (în limba română și limba engleză) propune primăriilor celor 3 municipii să creeze un fond de subveționare pentru 50% din costul călătoriei a 7500 turiști (câte 2500 per municipiu) care vor prezenta biletul de călătorie cu trenul între Iași-Chișinău-Odessa la unitățile de cazare din cele 3 municipii, astfel fiind subvenționați direct operatorii din domeniul HORECA.

Gasiți aici peste 100+ de articole de presă și link-uri către știri referitoare la această rută feroviară regulată Iași-Chișinău-Odesa (informațiile fiind actualizate zilnic).

Sperăm să convingem împreună Comisia Europeană să aprobe UA-RM#DiscoverEU și 10 mii de tineri din 3 țări să beneficieze, contribuind la Reziliență și Redresare post COVID.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. Foto, Video // „Caravana de Crăciun” a CFM în premieră la Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  2. Consiliul Județean Iași susține inițiativa #DiscoverEU Iași – Ungheni - Chișinău - Odesa - Știri din regiunea Ungheni
  3. Calea Ferată a Moldovei invită ieșenii la Hramul orașului Chișinău - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns