Detectorul de fum a salvat viața unei familii din Grozești, Nisporeni

Detectorul de fum, instalat în casa familiei Mocanu, din satul Grozești, raionul Nisporeni, le-a salvat viața.

Asta după ce, vineri, alarma sonoră a instalației a prevenit oamenii că în locuință ar fi o scurgere de monoxid de carbon.

Imediat, la fața locului au venit pompierii, care au luptat cu flăcările timp de două ore.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Asta pentru că, toți au evacut casa la timp, informează Canal 2 Nisporeni


Din cauza, probabil, nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiului la exploatarea sobei de încălzit. Incendiul s-a depistat la timp, datorită detectorului de fum instalat.

Detectoarele de fum au activat alarma sonoră, cetățeanca a auzit și s-a evacuat din casă.

A fost incendiată o cameră de locuit, în care au fost distruse de incendiu bunuri materiale,” a comunicat pentru Canal 2 Nisporeni, șeful Secției Situații Excepționale Nisporeni, Igor Josan.

Detectorul de fum a fost instalat în cadrul campaniei „O casă protejată – o viață salvată”, care se desfășoară pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Până acum, în raionul Nisporeni au fost instalate peste o sută detectoare de fum iar în curând, alte 600 familii vor beneficia de aceste dispozitive.

Scopul acestor acțiuni este de a preveni riscurile de producere a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Potrivit datelor oferite de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în 2018 în raionul Nisporeni au fost înregistrate șapte incendii din cauza exploatării incorecte a sobelor.

Flăcările au luat viața unei persoane.


sursa: Canal 2 Nisporeni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns