Detalii despre bărbatul din Marinici testat pozitiv cu COVID-19

La 26 martie curent, în regiunea Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași) a fost depistat a doilea caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19 și 23 la nivel național.

Cazul a fost confirmat la un bărbat de 35 de ani din comuna Marinici, raionul Nisporeni, revenit recent în Republica Moldova din Franța.



Urmare a testării pozitive, bărbatul a fost internat în cadrul Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”.

La ziua de 28 martie 2020, starea bărbatului este una satisfăcătoare, comunică portalul Albasat.md

„Avem înregistrat primul caz confirmat în raionul Nisporeni. Este vorba despre o persoană de gen masculin din comuna Marinici. 

Din informaţia care o deţinem noi la nivel teritorial, toate persoanele sunt transportate la Spitalul de boli infecţioase „Toma Ciorbă”, dar unde deja a fost pe urmă plasat, nu vă pot da aşa informaţie”, a comunicat pentru sursă Alexandru Cornei, șef de direcție din cadrul Centrului de Sănătate Publică Ungheni.

Potrivit lui Alexandru Cornei, 35 de persoane care au fost în contact cu bolnavul sunt monitorizate la domiciliu.

„Putem vorbi de o cifră de aproximativ de 35 de persoane. Toate sunt monitorizate la domiciliu pe o perioadă de 14 zile.

Noi acum rulăm cu cifre, dar cifrele se schimbă nu de la zi la zi, nu de la oră la oră, dar de la minută la minută”, comunică aceași sursă.

Potrivit primarului comunei Marinici, bărbatul a revenit acasă cu o maşină împreună cu alte  patru persoane. Acum, acestea se află în carantină.



„Într-o coloană au venit trei autoturisme. Ei de toţi au fost 12 persoane. Persoana dată a fost în contact direct cu încă 4 persoane, dintre care o persoană este din Bălăureşti şi trei din Marinici”, a comunicat pentru Albasat Vitalie Veleșco, Primar al comunei Marinic

Soţia şi cei doi copii ai bărbatului au făcut teste pentru coronavirus la o instituţie spitalicească din Chişinău, iar rezultatele au arătat că nu sunt infectaţi.

Acum, ei se află la socrii bolnavului, care locuiesc la Truşeni. Totodată, au fost identificate familiile, care au fost în contact cu pacientul.

Totodată, la 20 martie 2020, a fost confirmat și primul caz de infectare în regiunea Ungheni.

Persoana depistată pozitiv la testul contra COVID-19 este un bărbat originar din satul Păulești al raionului Călărași iar urmare a Deciziei Comisiei Raionale pentru Situații Excepționale Călărași din 21 martie 2020, satul Păulești a intrat în carantină.

Tot la 20 martie, a fost lansată platforma oficială COVID-19 în Republica Moldova

La ora 20:00 a zilei de astăzi, 26 martie 2020, în regiunea Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași), sunt înregistrate 1636 de persoane sub supraveghere medicală continuă, cu 461 mai mult față de 21 martie curent:

  • raionul Nisporeni – 1125 de persoane, cu 264 mai multe față de 20 martie 2020;
  • raionul Ungheni – 859 de persoane, cu 410 mai multe față de 20 martie 2020;
  • raionul Călărași – 70 persoane, cu 5 persoane mai puțin față de 20 martie 2020.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns