Descinderi la Ungheni // Șef din cadrul Centrului multifuncțional reținut într-un dosar de corupție

Procurorii anticorupție au descins, astăzi, 14.05.2019 atât în biroul de serviciu, cât și la domiciliul șefului Secţiei de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto, mun. Ungheni, al ASP, într-o cauză penală pornită pe faptul coruperii pasive, săvârșită de către funcționarul instituției menționate, conform art. 324 alin. 2 lit. b) Cod Penal, informează Deschide.md



Potrivit materialelor cauzei, s-a stabilit că figurantul fiind membru al comisiei de evaluarea a Secţiei pe care o conduce, în perioada lunilor august – decembrie 2018, contrar obligaţiunilor de serviciu, a acceptat şi primit personal şi prin mijlocitori bani în sumă de 500 de euro. În schimbul acestora, suspectul urma să aprecieze cu calificativul admis probele de susţinere a examenelor teoretice şi practice de obţinere a permisului de conducere a candidaţilor.

Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală efectuate au fost stabilite și ridicate documente aferent subiectului investigat, ultimul fiind reținut pe un termen de 72 de ore, în izolatorul CNA.
Totodată, procurorii anticorupție întreprind măsuri de identificare a tuturor persoanelor implicate în acest caz.

Notă: Potrivit Codului Penal, săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 324 alin. 2 lit. b) se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Șef interimar al Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media, purtător de cuvânt al Procuraturii Anticorupţie



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns