Delegația UE a donat șapte automobile pentru dezvoltarea serviciilor sociale, inclusiv A.O. „Îngrijire Socială” din Ungheni

Ambasadorul Peter Michalko, Șeful Delegației UE în Republica Moldova, a înmânat, la 20 noiembrie curent, cheile de la șapte autovehicule organizațiilor ce prestează servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități și pentru copiii din grupurile vulnerabile în șapte raioane ale țării.


„Uniunea Europeană susține inițiativele societății civile din Republica Moldova de a crea, a dezvolta și a gestiona servicii sociale sustenabile pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru mii de oameni, existența și durabilitatea acestor servicii înseamnă șanse în plus la o viață împlinită în comunitate”, a menționat Ambasadorul Peter Michalko.

Astfel, cinci autovehicule au mers în Taraclia, Cantemir, Glodeni, Leova și Dondușeni, unde asociațiile obștești oferă asistență socială și suport la domiciliu copiilor și adulților cu dizabilități severe și familiilor lor, prin intermediul serviciului „Echipă Mobilă”.

Un alt automobil a ajuns la Telenești, prin intermediul Fundației Creștine „Titus”, care a extins serviciile centrului de zi „Diamant” pentru copiii din grupuri vulnerabile.

Încă o unitate de transport a mers în raionul Ungheni pentru dezvoltarea serviciului „Îngrijire Socială”.

În cadrul serviciului, persoanele cu dizabilități severe intelectuale, psiho-sociale și locomotorii, persoanele fără adăpost, precum și persoanele în etate care nu dispun de comodități acasă  sunt aduse la un centru specializat.

Inițiativa a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Uniunea Europeana în cadrul Proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern”, cofinanțat și implementat de Fundația Soros-Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova ș.a.

Până în prezent, în cadrul proiectului, 33 de organizații locale din mai multe regiuni ale republicii au beneficiat de diverse granturi pentru crearea și menținerea serviciilor sociale.



Galerie foto:



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns