Debut de retur perfect pentru FCM. Unghenenii bat cu 6 la 0 Codru Călărași și urcă pe locul 2 în serie

După marea victorie de la Chișinău cu Dacia-Buiucani, sâmbăta trecută, la Ungheni era așteptată formația Codru Călărași. E vorba despre o altă echipă cu pretenții la un loc pe podium și în fața căreia era absolut principial să câștigăm.

O dată pentru a ne consolida poziția a treia și în funcție de rezultatul de la FC Tighina – FC Dacia Buiucani, am fi putut chiar urca pe locul 2. Doi, e o echipă din raionul vecin, de obicei ni se dau greu jocurile cu vecinii. Și trei, de fiecare dată după un meci bun, urma o cădere pentru FCM și tare ne temeam să nu repetăm experiența anterioară.
Alexandru, suntem cu tine! Mesajul primului 11 chiar înainte de fluierul de start Foto: Dionis Secrieru
Meciul a avut însă și o componentă emoțională puternică. Vorba e că Alexandru Primac, un bun prieten de-al nostru și fratele căpitanului echipei, Viorel Primac, a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. În semn de susținere, am purtat la încălzire și înainte de meci tricouri cu mesajul: Alexandru, Suntem cu Tine! A fost o inițiativă frumoasă din partea vicepreședintelui Ion Poia și cu suportul lui Dionisie Ternovschi, președintele celuilalt club de fotbal unghenean, CF Ungheni, cel care a oferit aceste tricouri frumoase. Momentul se pare că a motivat suficient jucătorii noștri care au ieșit determinați la meci.
A fost un adevărat galop de sănătate pentru discipolii lui Vasile Codreanu. Din primele minute, poarta oaspeților a fost luată într-un adevărat asediu, iar atacurile furibunde ale gazdelor s-au materializat imediat. Simbolic, scorul a fost deschis de nimeni altul decât Viorel Primac. Bineînțeles că golul a fost dedicat fratelui său.
Până la pauză, unghenenii au mai marcat de două ori prin Vadim Aramă, revenit după suspendare cu o mare poftă de joc. Simbolic, cel de-al doilea gol al său a fost marcat dintr-o pasă excelentă oferită de fratele său, Chiril Aramă.
Vadim Aramă trece de portarul advers, iar înscrierea golului e doar o formalitate Foto: Dionis Secrieru
Ultimul, avea să marcheze și el după pauză, de această dată însă, fiind servit excelent de către cine? Desigur că, de fratele său, Vadim Aramă! Așa un schimb frumos de pase! Cel de-al 5-lea gol a fost înscris de Florin Cojocaru, foarte activ în acest meci, dar care a mai ratat încă 3 ocazii mari de gol. Punctul final a fost pus de Vadim Aramă care astfel reușește un hattrick în această partidă.
Chiril Aramă cu o nouă ocazie monumentală Foto: Dionis Secrieru
Câteva momente de notat:
  1. A fost ziua de naștere a fundașului Denis Vătavu, intrat după pauză și cu această ocazie îi urăm la mulți ani!
  2. Vicepreședintele clubului, Ion Poia a intrat la schimb în repriza a doua și a fost ultimul meci în tricoul echipei al jucătorului. Mulțumim pentru toate Ioane!
  3. În timp ce Denis Vătavu îl înlocuia pe Octavian Vătavu s-a consemnat o situație inedită: pe teren se aflau 3 perechi de frați – Andrei și Alexandru Miron, Denis și Octavian Vătavu, Vadim și Chiril Aramă! Apropo, e un fel de tradiție la Ungheni. În sezonul 2007-2008, la echipa ungheneană jucau frații Alexandru și Andrei Miron, Artur și Dorin Vasilică, Cristian și Ion Jardan!
Scor final: 6 la 0. O victorie fără dubii a unghenenilor, care beneficiind de remiza dintre FC Tighina și Dacia-Buiucani, ajung pe locul 2 în serie.
3:0, Vadim Aramă face dubla după o pasă a fratelui său, Chiril Aramă Foto: Dionis Secrieru
Lotul echipei: Veaceslav Caminschi, Octavian Vătavu (Denis Vătavu), Andrei Miron, Eduard Șoldan, Pavel Proca, Alexandru Miron, Veacelsav Nica (Cristian Jardan), Chiril Aramă, Florin Cojocaru, Viorel Primac (c), Vadim Aramă (Ion Poia)
Antrenor: Vasile Codreanu Foto: Dionis Secrieru Președinte: Sergiu Mutu
O nouă ocazie ratată la poarta călărășenilor Foto: Dionis Secrieru
FCM se află la a 3-a victorie consecutivă reușind să treacă de toate contracandidatele la un loc pe podium. În această sâmbătă însă, ne așteaptă meciul sezonului și de fapt, derby-ul seriei. La Bender, vom deschide noul stadion al orașului. Se anunță tribune pline și un meci de foc împotriva liderei seriei, FC Tighina. Meciul va începe la ora 17.00.
Ca de obieci, raportul foto și rezumatul partidei va fi disponibil doar pe pagina noastră de facebook!
FORZA FCM UNGHENI!!!
Clasamentul la zi a Diviziei B, Seria Centru a Campionatului Republicei Moldova la fotbal

Autor articol: Dionis Secrieru

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns