De la podul de flori, la poduri de piatră. Construcția podului peste Prut la Ungheni cât și alte aspecte de interconexiune, discutat de oficiali de la Chișinău și București

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a avut o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România, Irinel Ionel Scriosteanu.

Oficialii au discutat subiecte ce vizează domeniul transportului rutier internațional, aerian, naval și feroviar. De asemenea, s-au referit la necesitatea elaborării unor acorduri interstatale privind mentenanța, reabilitarea și construcția podurilor de șosea la frontiera Republicii Moldova cu România.

Vicepremierul Andrei Spînu a salutat prezența delegației române la MIDR și și-a exprimat interesul pentru abordarea pragmatică a proiectelor comune pe domeniile gestionate de minister.

„Ne dorim să extindem şi să deblocăm tot ceea ce a fost inițiat și lăsat. Îmi doresc și eu să ajung în România pentru a reconfirma dinamica relațiilor noastre bilaterale printr-o serie de proiecte reciproc avantajoase”, susține Andrei Spînu.

Referitor la transportul aerian, părțile au analizat posibilitatea creșterii numărului de frecvențe operate de operatorii aerieni români pe segmentul București-Chișinău-București, precum și la diversificarea destinațiilor prin operarea unor noi curse și de pe alte aeroporturi internaționale din Romania, precum Cluj, Timișoara etc.

La capitolul infrastructura drumurilor, interlocutorii au punctat mai multe idei ce țin de reconstrucția drumurilor și a podurilor de șosea la frontiera dintre țări, precum este podul Giurgiulești – Galați, care în scurt timp va fi reparat și construcția autostrăzii Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

Construcția podului rutier de frontieră peste râul Prut, între localitățile Ungheni (Republica Moldova) – Ungheni (România), reabilitarea podurilor rutiere la punctele de trecere a frontierei Giurgiulești – Galați, Sculeni – Sculeni, Cahul – Oancea și Leușeni-Albița

Andrei Spînu / Facebook

De asemenea, în cadrul discuției a fost anunțat termenul de relansare a cursei de tren Chișinău – București, începând cu 12 decembrie curent.

Ministrul Spînu a specificat că, la moment, MIDR poartă negocieri cu Agenția Franceză pentru Dezvoltare, în vederea modernizării infrastructurii feroviare prin intermediul fondurilor franceze de finanțare, care prevede reabilitarea unor porțiuni de cale ferată de pe tronsonul Chișinău-Ungheni.

La rândul său, secretarul de stat Ionel Scrioșteanu, a mulțumit pentru prilejul de a reveni la Chișinău, menționând că întrevederea de astăzi se înscrie perfect în ideea unui parteneriat consolidat și fortificat dintre Moldova și România:

„Trebuie sa avem mai multe întâlniri, mai multe grupuri de lucru bilaterale pe fiecare domeniu ca să înaintăm în toate proiectele enumerate. Trebuie sa punem baze solide, iar relațiile să fie de la cel mai mic nivel, la cel mai înalt”.

𝗖𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝗶𝗮 𝗣𝗼𝗱𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗿𝘂𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗨𝗻𝗴𝗵𝗲𝗻𝗶 (𝗥𝗢) – 𝗨𝗻𝗴𝗵𝗲𝗻𝗶 (𝗠𝗗): Studiul de fezabilitate a fost finalizat de partea română, iar acum este în derulare procedura de obținere a acordului de mediu. Podul va avea și punct de trecere a frontierei.

De asemenea, am inițiat demersurile pentru consolidarea a încă 3 poduri peste Prut, pentru care CNAIR a achiziționat deja consultanța în vederea elaborării expertizelor și studiilor necesare:

  • Albița (RO) – Leușeni (MD)
  • Oancea (RO) – Cahul (MD)
  • Sculeni (RO) – Sculeni (MD)

Iar, la propunerea reprezentanților Guvernului de la Chișinău, vom începe discuțiile pentru construirea a încă 3 poduri noi:

  • Fălciu (RO) – Leca (MD)
  • Bumbăta (RO) – Leova (MD)
  • Stânca (RO) – Costești (MD)

La final secretarul de stat român a concluzionat: „Trebuie să trecem de la podul de flori, la poduri de piatră.”

Părțile au convenit asupra organizării, în 2022, a următoarei ședințe a Comisiei Mixte în domeniul transportului rutier, în cadrul căreia vor fi abordate subiecte de interes comun.

Totodată, Vă recomandăm să accesați mai multe articole despre Epopea Autostrăzii Unirii / Ungheni – Iași – Târgu Mureș:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, ne puteți urmări și pe alte canale media TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

10 trackback-uri / pingback-uri

  1. O nouă dezbatere pe tema traseului Autostrăzii Unirii / A8 / Ungheni - Iași - Târgu Mureș - Știri din regiunea Ungheni
  2. Epopea Podului peste Prut de la Ungheni. Guvernele de la Chișinău și București au agreat textul final al Acordului interguvernamental - Știri din regiunea Ungheni
  3. Epopea Podului peste de la Ungheni: Guvernul a aprobat semnarea Acordului cu România privind construcția podului peste Prut - Știri din regiunea Ungheni
  4. Epopea Podului peste Prut de la Ungheni: Aviz de mediu pozitiv după 7 ani de la primul proiect - Știri din regiunea Ungheni
  5. Podul peste Prut de la Albița - Leușeni ar putea fi demolat și reconstruit la 4 benzi - Știri din regiunea Ungheni
  6. Poduri noi peste râul Prut - Știri din regiunea Ungheni
  7. Guvernul inițiază negocierile pentru modernizarea a trei podurilor peste râul Prut - Știri din regiunea Ungheni
  8. Acordurile privind modernizarea a trei poduri peste r. Prut ratificate de Parlament - Știri din regiunea Ungheni
  9. UE va finanța dezvoltarea infrastructurii în trei puncte de trecere a frontierei MD - UE / RO - Știri din regiunea Ungheni
  10. Podul peste Prut de la Ungheni: documentaţia pentru realizarea podului remisă la Agenția Națională pentru Achiziții Publice de la București - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns