De la o luni fără gaz. „Ungheni-Gaz” informează despre sistarea livrării gazelor naturale în cartierele Centru, Berești și Tineretului

În atenţia consumatorilor de gaze naturale din 3 cartiere ale municipiului Ungheni!

Administrația întreprinderii SRL „Ungheni-gaz” informează consumatorii din municipiul Ungheni, referitor la sistarea livrării gazelor naturale, pentru efectuarea lucrărilor programate de mentenanță a rețelei municipale de gazoduct și lucrări de instalare suplimentară a unei stații de reglare-măsurare a gazelor.

Compania care gestionează livrarea gazelor naturale informează că sunt vizate cartierele Berești (Mânzâteștii Vechi), Tineretului și Centru.

Vedeți și Adresele din Ungheni unde va fi deconectată energia electrică în perioada 13 – 17 septembrie 2021

Livrarea gazelor naturale va fi sistată începând cu ora 08:00 a zilei de luni, 13 septembrie și până vineri, 17 septembrie 2021.

Totodată, administrația SRL „Ungheni-gaz” vine cu o serie de recomandări în adresa consumatorilor municipali de gaze naturale:

  • pentru evitarea producerii a unor situații nedorite, rugăm consumatorii să asigure închiderea tuturor robinetelor de alimentare cu gaze.
  • pentru urgentarea restabilirii furnizării de gaze naturale angajații SRL “Ungheni-gaz” să aibă acces liber la locul de consum în perioada respectivă.
  • După reluarea alimentării cu gaze naturale, în cazul în care simțiți miros de gaze, rugăm să aerisiți imediat încăperea, să nu provocați scântei, să nu acționați întrerupătoarele electrice, să nu folosiți aparatele electrocasnice și să închideți robinetul de alimentare cu gaze naturale și urgent să apelați la numărul 904

Administrația întreprinderii SRL „Ungheni-gaz” își cere scuze pentru inconveniențele create consumatorilor Ungheneni şi le mulţumim pentru înţelegere şi colaborare.

Anterior, S.A. „Moldova Gaz” informa că în municipiul Ungheni vor avea loc lucrări de instalare suplimentară a unei stații de reglare-măsurare a gazelor în municipiul Ungheni.

Acest proiect va asigura nivelul necesar de presiune a gazelor naturale în rețea în perioadă sezonului de încălzire și a sarcinilor maxime de consum.

Stația existentă a fost pusă în funcțiune la începutul anilor 2000, care corespundea la cererea consumului de atunci. Pe parcursul ultimilor ani în orașul Ungheni se atestă o creștere considerabilă a numărului de consumatori, conectați la rețeaua de gaze.

Astfel la moment este asigurată furnizarea gazelor naturale către 9218 consumatori casnici, dintre care 7220 au instalate centrale autonome de încălzire, și 223 agenți economici.

La fel, la rețea sunt conectate și 7 minicentrale, care livrează agent termic și apă caldă pentru primărie, grădinițe, școli și instituții medicale ale municipiului. 

Prin urmare, în perioada de vârf de consum a gazelor naturale în Ungheni, stația existentă funcționează la capacitatea sa maximă, ci nu la cea nominală, prescrisă de producător.

Astfel, componentele regulatoarelor de gaze se uzează mult mai repede, ceea ce poate duce la o defecțiune și stoparea alimentării cu gaze a întregului oraș.

După finalizarea lucrărilor de instalare a stații de reglare-măsurare a gazelor, precum și de inelare a gazoductului de presiune medie, aceste riscuri vor fi eliminate. În plus, proiectul le va permite mai multor întreprinderi, situate în apropiere, să fie conectate la rețea.

Stația nouă urmează să fie pusă în funcțiune până la începerea sezonului de încălzire

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. „Apă-Canal Ungheni” anunță sistarea furnizării apei potabile pe mai multe adrese la 16 septembrie 2021 - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns