Date actualizate cu privire la COVID-19 în dimineața zilei de 12 iunie 2020

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 10 727 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1078 în regiunea transnistreană și 168 în regiunea Ungheni.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău, au fost internate 81 persoane cu suspecție la COVID-19.



Starea de sănătate a persoanelor infectate:

  • 344 stare gravă (dintre care 22 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată);
  • 824- stare de gravitate medie;
  • restul – în stare satisfăcătoare.

În tratament activ la domiciliu se află în continuare 1312 pacienți cu forme ușoare de COVID–19.

Totodată, 1259 persoane au finalizat cu vindecare tratamentul la domiciliu, fiind monitorizate în continuare de către medicul de familie.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 1847 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care:

  • medici – 454 persoane;
  • asistenţi medicali – 843 persoane;
  • personal auxiliar – 141 persoane;
  • infirmieri – 389 persoane.

Dintre aceștia, 1266 s-au tratat de COVID-19.

Alte 157 persoane  au fost tratate și externate.

În total, 6229 persoane s-au vindecat.





Informăm despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

  • Deces 376: Bărbat de 51 ani, din r-nul Orhei, transferat din IMSP SR Orhei, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 4 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II, cardiopatie hipertensivă și dismetabolică.
  • Deces 377: Femeie de 54 ani, din UTA Găgăuzia, transferată din IMSP SR Comrat, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 27 mai. Comorbidități: leucemie acută.
  • Deces 378: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 7 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2, cardiomiopatie hipertensivă și pulmonară.
  • Deces 379: Bărbat de 72 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centru COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 10 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiomiopatie hipertensivă IC III, diabet zaharat tip 2.
  • Deces 380: Bărbat de 76 ani, din mun. Chișinău, a fost internat la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 7 iunie. Comorbidități: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III, hepatită cronică de stază, sechele AVC.
  • Deces 381:  Bărbat de 73 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centru COVID-19, pe data de 25 mai. Comorbidități: bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiunea arterială gr. II, obezitate gr II.
  • Deces 382: Femeie de 67 ani, din mun. Chișinău, transferată din SCM „Sfânta Treime”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 8 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă IC II, diabet zaharat tip2.

Conferință de presă MSMPS, Viorica Dumbrăveanu a menționat:

„Îndemn populația, dar și agenții economici să manifeste responsabilitate și să  respecte recomandările determinate de autorități. Este o  responsabilitate comună și de comportamentul tuturor, depinde când și cum vom depăși această situație epidemiologică complicată.

Viața și sănătatea are prioritate. Evitați aglomerațiile, purtați mască în spații închise, spălați și dezinfectați cât mai des mâinele”

Totodată, ministrul a îndemnat reprezentanții mass-media, să promoveze informațiile oficiale, veridice, pentru că în situația epidemiologică actuală, este important ca populația Republicii Moldova să fie informată corect și din prima sursă.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns