Dănuțenenii în acțiune. Locuitorii curții din str. Ștefan cel Mare nr. 79 și 159 s-au alăturat „Marii curățenii” de la Ungheni

După ce la 22 aprilie 2021, în municipiul Ungheni a început „Marea Curățenie”, eveniment de salubritate din cadrul tradiționalei campanii „Curățenia de primăvară”, locuitorii celui mai mare cartier al urbei – Dănuțeni, au demonstrat solidaritate și s-au alăturat campaniei.

„Marea curățenie” de primăvară de la Ungheni este un eveniment tradițional iar locuitorii cartierului de răzeși Dănuțeni mereu au demonstrat solidaritate.

Dănuțenenii în acțiune!

„Așa mobilizare nu am văzut de când eram eu mica, pe când părinții mei erau de vârsta mea.

La acțiune au participat peste 60-70 locatari și s-au mobilizat pentru o curte mai curată. De la mici la mari, au maturat, săpat, plantat flori, cosit iarba, vopsit terenul de joacă.

Copacii și bordurile au fost văruite – ,,știu că e o practică sovietică” …… dar, curtea a prins alt contur, o curte cu care mă mândresc.

Oamenii erau foarte încântați de idee. Și-au făcut planuri de renovare pentru că în ultimul timp aici a revenit foarte mult tineret cu inițiativă, cu dorința pentru ca copii lor să aibă un teren modern de joaca.

Bravo tuturor și mulțumesc că am retrăit alături de voi momentele copilăriei mele când ieșeam cu toți la ,,subotnic”.

Participantă la eveniment, persoană care a copilărit în această curte, ex-locuitoare al blocului cu nr. 79

Din păcate, nu toți …. dar, în Dănuțeni mereu a adiat a vopsea, var stins și aromă de iarbă cosită în luna lui prier.

Drept confirmare a celor comunicate supra, Vă prezentăm o galerie foto cu acțiunea de salubrizare a unei dintre cele mai mari curții din municipiul Ungheni, inițiată de către un grup de locatari din curtea blocurilor de locuit din strada Ștefan cel Mare nr. 79 și 159.

Dănuțenenii au vopsit bordurile, au reînoit terenul de joacă în culorile Tricolorului, au greblat tot teritoriul curții cât și a zonei adiacente și tradițional – au „văruit” copacii.

Bravo pentru locatarii care nu le este indiferent de curățenia din ogradă … în ograda care locuim.

Și …. rușine pentru persoanele care nu s-au implicat și doar s-au uitat pe geam

Iurie Ciumacenco, locatar

Împreună suntem mai puternic, Împreună suntem o Forță – #ForțaUNGHENI

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns