Dănuțeneanul Alexandru Musteață a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de membru ai Comisiei Electorale Centrale

Partidul politic parlamentar „PAS” și-a desemnat astăzi cei cinci membri în calitate de candidați la funcția de membru ai Comisiei Electorale Centrale.

Cei cinci candidați ai formațiunii sunt Alexandru Musteață, Sergiu Gurduza, Angela Caraman, Alexandru Berlinschi și Ludmila Lupașco.

Informația a fost confirmată pentru mai multe surse media de către purtătoarea de cuvânt a fracțiunii „PAS”, Adriana Vlas.

Ungheneanul Alexandru Musteață desemnat candidat la funcția de membru CEC

Alexandru Musteață este născut în 1988 în municipiul Ungheni, sectorul Dănuțeni. În Ungheni, Alex este absolvent al Liceului Teoretic „Ion Creangă” din sectorul Dănuțeni al municipiului Ungheni.

Ulterior, a absolvit și s-a perfecționat continuu mai multe domenii:

  1. Studii de Licență la Perspectiva este în domeniul Știinte Politice, speciailizarea Relații Internațională;
  2. Masterat la Universitatea Academiei de Științe, domeniul Științe Politice, specializarea Securitate Națională;
  3. Program avansat în Drept și Economie Europeană, Riga Graduate School of Law.
  4. Program de Studii politice și Guvernare Europenă la College of Europe.

Totodată, Ungheneanul Alex a fost membru activ al CRRT „Făclia” din mun. Ungheni, Secretar General al Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Expert în cadrul CID NATO, consultat pro bono pentru Community Center for Integrated Development din Cameroon, Coordonator de programe, directorul de proiect și director al departamentului „Buna Guvernare” din cadrul Fundației Soros-Moldova.

De-a lungul ultimilor ani, Alexandru Musteață s-a manifestat activ în calitate de expert în domeniul bunei guvernări cât și un promotor al imaginii municipiului Ungheni.

Ceilalți 4 membri desemnați de PAS în calitate de candidați la funcția de membru ai Comisiei Electorale Centrale sunt (ZdG.md):

  • Angela Caraman are experiență în administrația publică locală și centrală: Pretura sectorului Centru, Comisia Electorală Centrală, Primăria satului Ghidighici, trainer în domeniul electoral. Caraman a fost formator la Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE).
  • Alexandru Berlinschi este șeful Departamentului de Management Electoral al CEC. 
  • Ludmila Lupașco a fost șefa Aparatului CEC.
  • Sergiu Gurduza este fost membru al CEC. Acum, Gurduza este unul dintre consilierii președintelui Parlamentului, Igor Grosu. Din 2012 este director executiv al asociației „Centrul de Consultanță Legislativă”. A fost viceministru al Justiției, dar și secretar și membru al Comisiei guvernamentale pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. Ungheneanul Alexandru Musteață – votat de Parlament în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale – Știri din regiunea Ungheni
  2. Ungheneanul Alexandru Musteață propus la funcția de șef al Serviciului de Informații și Securitate - Știri din regiunea Ungheni
  3. Ungheneanul Alexandru Musteață - noul director al Serviciului de Informații și Securitate - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns