CSP Ungheni comunică 20 cazuri active de COVID-19 în Grozești. Efectul participării la o ceremonii în grup

În localitatea Grozești din raionul Nisporeni, urmare a unei festivități organizate, au fost identificate anterior 11 persoane pozitive la COVID-19. Astăzi, numărul cazurilor a crescut deja la 20 de persoane.

La 23 august 2020, specialiștii Direcției Centrul Sănătate Publică Ungheni (Ungheni, Călărași și Nisporeni) din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) de comun cu Autoritățile Publice Locale de nivelul I și II, Inspectoratul de Poliție Nisporeni, Centrul Sănătate Nisporeni au efectuat o vizită la Grozești, raionul Nisporeni.



Potrivit lui Alexandru Cornei, directorul  CSP Ungheni, vizita de lucru are loc în contextul monitorizarea infecției COVID-19, urmare a agravării situației epidemiologice prin infecția COVID-19 în localitate.

Potrivit epidemiologului, la Grozești se înregistrează la moment 20 cazuri – formă activă.

Situație este destul de agravantă și doar prin conlucrare inter-sectorială, profesionalism și susținere reciprocă, poate fi stopată răspândirea infecției COVID-19 în comunitate cât și în localitățile megieșe.

Totodată, directorul CSP Ungheni vine cu solicitarea către populația prin care îndeamnă să întreprindă toate măsurile de precauție menționate în nenumărate rânduri și să fie conștienți că pot contribui la transmiterea infecției persoanelor mai vulnerabile, cu patologii asociate.

Amintim că în cadru Conferinței de prezentarea informațiilor actualizate privind infecția COVID-19 la 19 august 2020, specialiștii Agenției Naționale de Sănătate Publică au comunicat că au fost înregistrat trei cazuri de infecții în grup cu nou Coronavirus.

Vedeți și După o festivitate în Grozești, 11 persoane au fost depistate pozitiv la COVID-19

Cu regret, persoanele infectate participase la ceremonii în grupuri asociate.

Potrivit raportorului, în localitatea Grozești din raionul Nisporeni, urmare a unei festivități organizate, au fost identificate 11 persoane pozitive la noul Coronavirus de tip nou / COVID-19.

Totodată, au mai fost înregistrate alte două cazuri similare în localitățile Roșcani și Mereni, au fost stabilite a câte 6 cazuri de îmbolnăviri asociate.

Autoritățile reiterează în continuare măsurile de prevenire necesare de respectat de către populație în această perioadă de grea încercare pentru întreaga societate:

  • Evitați locurile aglomerate și evenimentele cu un număr mare de persoane;
  • Respectați distanța socială de minim 1 metru față de cei din jur;
  • Respectați igiena mâinilor și eticheta tusei sau a strănutului:
  • Spălați-vă frecvent pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați-le cu soluție pe bază de alcool;
  • Tușiți și strănutați într-un șervețel de unică folosință sau în cotul îndoit. Șervețelul trebuie aruncat imediat, nu depozitat. La final, nu uitați să vă igienizați mâinile.
  • Purtați mască în spațiile închise și în transportul public. Nu uitați că aceasta trebuie schimbată în mod regulat sau spălată zilnic (în cazul măștilor din bumbac) și trebuie să acopere atât nasul, cât și gura. Nu atingeți masca, ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate
  • Ajutați persoanele în etate să facă cumpărături și implicați-vă în activitățile de voluntariat. Totodată, nu le vizitați, stați acasă și apelați la serviciul 112 dacă vă simțiți rău și aveți simptomele noului coronavirus;
  • Respectați autoizolarea la domiciliu în cazul testului COVID-19 pozitiv și urmați toate indicațiile medicului;
  • Îndemnați colegii și prietenii să fie conștienți. Doar împreună putem stopa pandemia de COVID-19!



Galerie Foto:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns