CSP a numit șase magistrați noi, inclusiv pentru Procuratura raionului Ungheni

Șase tineri absolvenți Institutului Național al Justiției au fost numiți astăzi în funcții în de procuror în rândul structurilor teritoriale din cadrul a 6 unități teritorial-administrative.

Cei 6 abosolvenți ai INJ au fost au desemnat la 25 iunie de către membrii Consiliului Superior al Procuraturii în calitate de câștigătorii concursurilor anunțate prin Hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor nr.1-67/2021 din 10 iunie 2021

Noii magistrați au fost numiți astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor pentru funcția de magistrați în cadrul Procuraturilor raionale din Ungheni, Cahul, Leova, Cantemir, Fălești și Ștefan Vodă.

Lista celor șase absolvenți ai Institutului Național al Justiției, numiți în funcțiile de procurori:

  • Primac Lucian – Procuratura raionului Ungheni;
  • Popușoi Dumitru – Procuratura raionului Cahul;
  • Gribincea Vadim – Procuratura raionului Leova;
  • Talmaci Alexandru – Procuratura raionului Cantemir;
  • Levco Vladimir – Procuratura raionului Fălești;
  • Covalenco Alexandru – Procuratura raionului Ștefan-Vodă.

În conformitate cu regulile stabilite de lege, actul de investire în funcție a procurorilor este ordinul Procurorului General, în baza căruia se reglementează raporturile juridice de muncă și se calculează vechimea în activitate.

Mandatul de procuror are statutul funcție de demnitate publică, iar conform prevederilor constituționale, numirea procurorilor ierarhic inferiori se efectuează de către Procurorul General, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

După numirea în funcție, procurorii depun jurământul și prezintă Autorității Naționale de Integritate declarația de venit și interese personale, care sunt condiții obligatorii aferente statutului profesional.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns