Criză acută de polițiști la Inspectoratul de Poliție Călărași

Inspectoratul de Poliţie din raionul Călărași duce o lipsă de 41 de angajaţi din totalul celor 128 câţi ar trebui să fie, iar la nivel național, cifra se ridică la 1462 de locuri vacante.



Este subdiviziunea care se confruntă cu cel mai mare deficit de cadre, iar problema persistă de câţiva ani. În aceste condiţii, puţinii sectorişti lucrează concomitent în câteva localităţi, se comunică în cadrul unui reportaj realizat de Publika TV

În Sadova, de exemplu, satul de baştină a şefului statului, Igor Dodon, poliţistul are birou în sediul Primăriei, însă, localnicii spun că nu l-au văzut demult prin sat, iar uşa cabinetului este mai mereu închisă. Şi asta pentru că supraveghează şi satul vecin Peticeni.

Poliţiştii spun că le este greu să acopere un asemenea volum mare de muncă şi să lucreze peste program. Mai grav e că, uneori, ajung cu întârziere la intervenţii.

„Faptul că avem funcţii vacante bineînţeles că influenţează asupra reacţionării deoarece avem un singur echipaj de reacţionare operativă pe raion”, a declarat Liliana Lucaş, şef-adjunct al Secţiei securitate publică a IP Călăraşi.

„În timpul nocturn, când un cetăţean sau un infractor vede un număr mai mare de angajaţi în stradă, adică se pune pe gânduri staţi că există riscul să fiu depistat sau multe infracţiuni pot fi în felul dat prevenite”, a spus Sergiu Cartoflea, şef al Serviciului patrulare al Secţiei securitate publică a IP Călăraşi. 

Conducerea Iinstituţiei din Călăraşi, susţine, însă, că puţini aspiră la aceste locuri de muncă, iar unii candidaţi nici măcar nu corespund cerinţelor.

„Comisia medico – militară este formată din mai multe condiţii, care trebuie să le îndeplinească atât pregătirea psihologică cât pregătirea fizică, cât şi pregătirea intelectuală. Dacă se întâmplă că una din condiţii nu este îndeplinită cumulativ, respectiv sunt respinşi”, a declarat Oleg Rău, şeful interimar al IP Călăraşi.



Deficit de cadre se atestă şi în raioanele Râșcani, Orhei, Basarabeasca şi Șoldănești. În prezent, Inspectoratul General de Poliţie duce o lipsă de 1426 de angajaţi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns