COVID-19 Ungheni // Compania de taxi Avantaj pune la dispoziția cadrelor medicale 200 de automobile

În contextul Deciziei Comisiei situații excepționale Ungheni nr. 2E/1 din 16 martie 2020 și instituirii Codului Roșu de alertă privind riscul de infecție cu COVID-19 / Coronavirus de tip nou, autoritățile Ungheneni au instituit mai multe măsuri pentru combaterea răspândirii virusului, inclusiv sistarea transportului public intern pe teritoriul raionului Ungheni până la 01 aprilie 2020.



Urmare, angajații ai mai multor structuri din raionul și municipiul Ungheni, inclusiv ai Spitalului raional, s-au ciocnit cu problema deplasării la locul de muncă întru exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În acest context, Compania de taxi Avantaj anunță că se solidarizează cu angajații Spitalului raional din Ungheni și vor transport gratuit timp de 1 lună cadrele medicale.

Taxi Avantaj anunță că în contextul pandemic actual, asupra sistemul medical se exercită o presiune enormă iar angajații din sistemul medical activează 24/24 pentru siguranța locuitorilor municipiului și raionului Ungheni. 

Astfel, compania pune la dispoziția cadrelor medicale a spitalului raional 200 de autoturisme pentru călătorii gratuite pe parcursul a 30 zile, începând cu orele 7:00 și până la 21:00.

Compania de taxi „Avantaj” din municipiul Ungheni este parteneră a proiectului iTaxi.

„Considerăm că este esențial să ajutăm, în modul în care putem, oamenii în mâinile cărora ne punem sănătatea și chiar viața în aceste momente dificile.  

Astfel, am decis ca, pe parcursul acestei perioade critice, cadrele medicale să beneficieze de călătorii gratuite în raza municipiului Ungheni. 

Totodată, analizăm și introducerea altor centre medicale în această listă, în funcție de necesități, dar și ajustarea perioadei de gratuitate în funcție de factorii externi”, comunică Veaceslav Cernei, Unghenean și administrator al companiei.

Pentru a putea beneficia de suportul taximetriștilor de la compania Avantaj, angajații Spitalului raional Ungheni urmează să apeleze la numele de telefon 0236 2 22 22  sau 0236 3 33 33 și să prezinte legitimația pentru a beneficia de gratuitate.

În momentul plasării comenzii telefonice, utilizatorii anunță codul unic asociat acestei gratuități – 1122.

De asemenea, călătoriile fără cost sunt disponibile și prin aplicația itaxi, atunci când comenzile sunt făcute cu pornire de la spitalul raional sau spre spital raional

Acțiunea de susținere a angajaților din sistemul medical al companiei Avantaj este parte a unui proiect național, inițiat de către compania iTaxi.

Fiind contacta telefonic, Veaceslav Cernei, Unghenean și administrator al companiei a declarat:

„Acțiunea în cauză vine în susținerea tuturor angajaților Spitalului raional Ungheni și a fost luată unanim, după consultarea cu toți angajații companiei de taxi Avantaj.

Totodată, angajații care nu dețin legitimație de serviciu, vor prezenta ecusonul cu ștampila instituție sau semnătura Directorului SR Ungheni ”

Amintim că compania iTaxi a anunță anterior că, în contextul pandemic actual în care sistemul medical este zi de zi sub o mai mare presiune și funcționează în permanență pentru siguranța locuitorilor Moldovei, pune la dispoziția cadrelor medicale o flotă de 900 de taxiuri pentru călătorii gratuite la și de la cele mai importante spitale din Chișinău.



Statistica oficială privind COVID-19 în Moldova la ora 10:00 a zilei de 17 martie 2020 arăta în felul următor:



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



1 trackback / pingback

  1. La Ungheni au fost depistate 3 cazuri noi de infectare cu COVID-19 - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns