COVID-19 // România închide mai multe puncte de frontieră, inclusiv PTF Oancea – Cahul și Rădăuți Prut – Lipcani

Ministerul Afacerilor Interne de la București anunță suspendarea activității mai multor puncte de trecere a frontiere, inclusiv două puncte de pe malul Prutului.

Astfel, din cauza riscului major de infectare a cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului cu Coronavirus de tip nou / COVID-1, România sistează activitatea punctelor de trecere a frontierei (PRG) Oancea – Cahul și Rădăuți Prut – Lipcani.



Anunțul oficial a fost făcut în această seară, 12 martie 2020, de Ion Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, într-un briefing de presă după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă

La conferință a participat și Premierului în exercițiu, Ludovic Orban.

Potrivit Ministrului de Interne, mai multe puncte de trecere mai puţin tranzitate și vor sista activitate cu dislocarea lucrătorilor vamali la punctele de trecere unde se înregistrează valori mari de trafic.

În acelaș context, ministrul a mai comunicat că vor fi închise și următoarele PTF:

  • Frontiera cu Ungaria: Turnu, Săcuieni, Salonta și Valea lui Mihai;
  • Frontiera cu Ucraina: Sighet;
  • Frontiera cu Bulgaria; Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele și Bechet;
  • Frontiera cu Serbia, închise unilateral: Porțile de Fier 2, Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcani, Drobeta Turnu Severin, Naidăș.



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns