COVID-19 Moldova // Profilul de vârstă a celor 36 cazuri de infectare. Date oficiale la ora 9:00 a zilei de 19 martie 2020

În cadrul tradiționalului Briefing de presă susținut de Viorica Dumbrăveanu privind informațiile actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, din 19 martie 2020, ora 9:00, Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a comunicat noi detalii despre starea de sănătate a celor infectați, profilul de vârstă și geografic.




Astfel, din numărul total de 36 de cazuri oficiale, înregistrate oficial la această, profilul de vârstă al pacienților este următorul:

  • 0 – 9 ani – 1 caz;
  • 10 – 19 ani – 12 cazuri;
  • 20 – 29 ani – 4 cazuri;
  • 30 – 39 ani – 7 cazuri;
  • 40 – 49 ani – 5 cazuri;
  • 50 – 59 ani – 8 cazuri;
  • 60  – 69 ani – 9 cazuri.

Din numărul total de 36 de cazuri înregistrate la ziua de astăzi, originea infectării constituie:

  • 21 de cazuri de import din Italia, Franța, Maria Britanie, Cehia și Elveția;
  • 12 cazuri de transmitere locală.

Amintim că la 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu mai comunică că laboratoarele private din Moldova fac profit pe sănătatea oamenilor.

Acestea realizează contra cost teste pentru COVID-19, care nu arată rezultate adevărate.

Este cazul a două persoane care au primit rezultate pozitive în laboratoarele private, iar în laboratoarele Agenției Naționale Sănătate Publică acestea au fost testate negativ.

„Vin cu o relatare în contextul unei practici care a luat amploare în R. Moldova în ultima perioadă și anume despre acele teste de laborator care sunt realizate în laboratoare private. Am avut referite două cazuri care erau confirmate pozitiv cu COVID-19 în laboratoarele private, însă ca rezultat în laboratoarele Agenției Naționale Sănătate Publică, rezultatele au fost negative.

Vorbim de un laborator agreat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și de testele aprobate de OMS. Laboratoarele private au găsit o modalitate de a profita pe sănătatea oamenilor.

Este mai critic atunci când persoanele au primit rezultate negative de la aceste laboratoare private, dar în realitate pot fi purtători de coronavirus și reprezintă un risc.

Vom întreprinde măsuri în acest context”, a declarat Dumbrăveanu.





Totodată, Vă amintim că statistica oficială privind COVID-19 în Moldova la 19 martie 2020, arăta în felul următor:



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns