COVID-19 // Încă 87 cazuri noi de infectare. Datele statistice oficiale la 14 aprilie 2020

Autoritățile a declarat că la ziua de astăzi, în Republica Moldova au fost depistate 87 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19.
În acest sens, la ziua de astăzi în Republica Moldova sunt înregistrate 1799 cazuri oficial de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, au fost prelevare 465 de probe.

Vedeți și Datele oficiale privind COVID-19 în raionul Ungheni la 14 aprilie 2020

Cele 86 cazuri noi de infectare depistată astăzi, au următoarea origine:

  • 1 caz de import – Federația Rusă
  • 85 cazuri de infecție locală (Chișinău – 16, regiunea Transnistreană și mun. Bender / Tighina – 12, Soroca – 11, Căușeni – 8, Fălești – 5, Glodeni – 5, Cagul – 4, Orhei – 3, Rezina – 3, Sângerei – 3, Strășeni – 3, Taraclia – 3, Anenii Noi – 2, Hâncești – 2, mun. Bălți – 2, Criuelni – 1, Râșcani – 1, Ștefan Vodă – 1, Florești – 1)

Totodată, Vă reamintim că pe pe parcursul zilei de astăzi, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale că sunt înregistrate 1847 cazuri de infectare cu Coronavirus de tip nou.

Ulterior, la ora 17:30, pe platforma de monitorizare a Coronavirusului de tip nou / COVID-19, cifra celor infectați a fost actualizat și ar constitui 1934 de persoane infectate:

Abia după ce a fost publicat comunicatul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale misterul a fost dizolvat:

  • 1799 de cazuri confirmate în condiții de laborator;
  • 135 persoane tratate la domiciliu (depistate conform criteriilor clinice epidemiologice),

Astfel, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 1934.

Din numărul total de cazuri din această zi, 29 sunt lucrători medicali:

  • asistenți medicali – 12;
  • medici – 10;
  • farmaciști – 1;
  • personal auxiliar – 6.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 481 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate.

Pe parcursul zilei de azi au fost înregistrate alte două decese. Este vorba despre o femeie de 69 de ani, din r. Glodeni, comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

În al doilea caz este vorba despre o femeie de 77 de ani din or. Sîngerei, comorbidități: insuficiență cardio-respiratorie, edem cerebral.

La ziua de astăzi, 5 localități din Republica Moldova sunt încă carantină: mun. Soroca, or. Ștefan Vodă, or. Glodeni, satele Carahasani și Talmaza.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: