COVID-19 // Încă 82 cazuri de infectare confirmate oficial la 2 aprilie 2020

Autoritățile a declarat că la ziua de astăzi, în Republica Moldova au fost depistate 82 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19.

În acest sens, la ziua de astăzi în Republica Moldova sunt înregistrate 505 cazuri oficial de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19


Declarații a fost făcute după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 din 2 aprilie 2020.

Din cele 82 de cazuri noi,

  • 5 sunt de import (Federația Rusă – 2, Marea Britanie – 1, Franța – 1, Incognito – 1);
  • 77 cazuri de transmitere locală (Soroca – 30, Chișinău – 23, Ștefan Vodă, Fălești, Cahul, mun. Bălți, Căușeni, Criuleni, Ialoveni, Orhei, Strășeni, Telenești și regiunea transnistreană).

Astăzi au fost prelevate 332 de probe pentru depistarea persoanelor infectate cu COVID-19.

La ziua de astăzi, în 4 localități este instituită regim de carantină: Bălcena (Hâncești), Carahasani (Ștefan Vodă), or. Ștefan Vodă și mun. Soroca.

În aceiași ordine de idei, comunicăm că până la 1 aprilie 2014, au fost înregistrate 4 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 în regiunea Ungheni:

Totodată, ieri Guvernul Republicii Moldova a aprobat proiectul de Lege cu privire la unele măsuri de susținere a populației pe durata stării de urgență, instituită de către Parlamentul Republicii Moldova, la data de 17 martie 2020, în contextul situaţiei epidemiologice din ţară şi apariţiei riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19.

Conform acestei Legi, în perioada stării de urgență, persoanele, inclusiv cele revenite de peste hotare, înregistrate cu statut de șomer la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază lunar de ajutor de șomaj în cuantum de 2775 lei, chiar dacă nu au stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de ajutor de șomaj, conform legislației în vigoare.



Scopul acestor prevederi constă în susținerea populației fără un loc de muncă în perioada stării de urgență.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns