COVID-19 // În satul Talmaza din Ștefan Vodă a fost instituit regim de carantină pentru 40 de zile

Una dintre cele mai mari localități din Republica Moldova, satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă, a intrat în carantină oficial în carantină pentru 40 de zile.

O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul localității, după ce două persoane din sat au fost diagnosticate cu Coronavirus de tip nou / COVID-19




Prevederile dispoziției Comisiei Situații Execpționale din satul Talmaza:

1. Se instituie carantină în satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă pe un termen de 40 zile (21 martie 2020 – 29 aprilie 2020), cu respectarea prevederilor Legii nr. 10/2009 „privind supravegherea de stat a sănătății publice”;

2. Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă va asigura monitorizarea ordinii publice;

3. Se instituie trei puncte de control la intrare / ieșire în satul Talmaza în scopul verificării cetățenilor și accesul doar al persoanelor care au necesitate strictă de a efectua lucrări agricole, lucrătorilor medicali, pompieri, poliția;

4. Agenții economici vor asigura stocurile necesare de produse alimentare;

5. Prezenta dispoziţie se aduce la cunoştinţă publică:

  • Oficiului Teritorial Căuşeni al Cancelariei de Stat;
  • prin publicare în Registrul de Stat al Actelor Locale;
  • Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă;
  • locuitorilor satului prin afișarea pe panoul informativ, plasarea pe pagina web și a rețelelor de socializare a primăriei.

Amintim că la 20 martie curent, primarul orașului Sângerei comunica că începând cu ziua de 21 martie, în orașul Sângerei este instituit regim de carantină. Ulterior, Președintele raionului Sângerei a refuzat contrasemnarea Dispoziției și regimul de carantină nu a fost aprobat.

Totodată, astăzi, 22 martie, în satul Pohorniceni din raionul Orhei a fost instituit regim de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Amintim că la 21 martie 2020, autoritățile naționale confirmă încă 14 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19. L

Astfel, în Republica Moldova sunt înregistrate la acest moment 94 de cazuri pozitive.

Din numărul total de cazuri:

  • 4 cazuri sunt de import – 2 din Italia, 2 din Ucraina și primul caz de import din România;
  • 10 cazuri de transmitere locală.

Totodată, în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns