COVID-19 // În satul Pohorniceni din Orhei a fost instituit regim de carantină

În această după amiază, Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei, a instituit regim de carantină în satul Pohorniceni.

Decizia este instituită în legătură cu confirmarea unui caz de contaminare cu noul COVID-19.

Carantina este instituită pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 22 martie, ora 15:00.



Drept măsuri de prevenire a răspândirii pandemiei se vor desfășura măsuri de identificare a locuitorilor din satul Pohorniceni posibili contactați cu pacientul infectat de COVID – 19.

Toți locuitorii satului sunt obligați să respecte condițiile de autoizolare la domiciliu, iar angajații instituțiilor publice și private nu vor merge la serviciu pe durata regimului de carantină.

Întru efectuarea măsurilor de profilacsie, angajații Spitalului Raional Orhei vor monitoriza pacienții din localitățile Pohorniceni, Piatra și Furceni.

De asemenea în sat va fi organizat un punct mobil de informare sonoră pentru locuitori, privind instituirea regimului de carantină.

În cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Orhei, a fost dispus de a verifica persoana infectată cu COVID – 19 asupra respectării regimului de autoizolare la domiciliu.

În urma verificării, va fi luată decizia de a fi sau nu, trasă la răspundere conform legislației în vigoare, persoana în cauză.

Amintim că la 21 martie 2020, autoritățile naționale confirmă încă 14 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19. L

Astfel, în Republica Moldova sunt înregistrate la acest moment 94 de cazuri pozitive.

Din numărul total de cazuri:

  • 4 cazuri sunt de import – 2 din Italia, 2 din Ucraina și primul caz de import din România;
  • 10 cazuri de transmitere locală.

Totodată, în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns