COVID-19 // Hotărârea nr. 8/2020 privind situația epidemiologice a infecției COVID-19 al Comisiei naţionale extraordinară de sănătate publică

Hotărârea nr. 8/2020 din 15 martie 2020 privind situația epidemiologice a infecției COVID-19 al Comisiei naţionale extraordinară de sănătate publică.

În cadrul Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică a fost ționale extraordinare de sănătate publică a fost examinată situa ia epidemiologică prin COVID-19, inclusiv tendințele de evoluție naționale a bolii la nivel global, regional și național.



Se constată ca la data de 15 martie 2020, în Republica Moldova au fost confirmate 12 cazuri de COVID-19 (10 de import și 2 cu transmitere locală).

La data de 11 martie 2020 Organizația Mondială a Sănătății a anunțat faza de transmitere pandemică a infecția SARS-CoV-2.

De asemenea, infecția COVID-19 se înregistrează în toate țările UE, cu ritm sporit de creștere a cazurilor de boală.

Aceste țări sunt intens vizitate de către cetățenii Republicii Moldova, precum și sunt frecvent țări de reședință temporară a acestora.

În urma analizei situației epidemiologice actuale la nivel global, regional și național privind COVID-19 și a recomandărilor organizațiilor internaționale în domeniu, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică,

HOTĂRĂŞTE:



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns