COVID-19 // Din 1062 biserici supravegheate, 375 au făcut servicii divine în interior

În cadrul ședinței Centrului Unic de Control a gestionării crizei provocate de virusul COVID-19 din această după amiază, premierul Ion Chicu, a declarat că slujitorii bisericii nu iau în serios pericolul răspândirii virusului de tip nou și continuă să facă slujbe.



Premierul a declarat că slujitorii bisericii încalcă toate normele promovate de medici.

Vedeți și Fotoreportaj ZdG // În interiorul Bisericii, cu aceeași linguriță și fără supravegherea polițiștilor

Astfel, la data de 22 martie 2020, autoritățile au supravegheat 1062 de lăcașe sfinte, dintre care:

  • 375 au făcut servicii divine în interior;
  • 382 s-au conformat și au făcut slujba în aer liber;
  • 305 au făcut slujba fără enoriași sau au renunțat la ea.

Totodată, Ion Chicu a mai spus că în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale din această seară se va decide ce măsuri vor fi luate în cazurile respective.

Cele 375 de biserici denotă o lipsă maximă de responsabilitate. Noi o să discutăm în cadrul ședinței Situații Excepționale pașii următori.

Remarc cu mare regret că slujitorii respectivi nu manifestă respect față de medicii noștri care repară erorile întregii societăți.

Eu foarte mult sper ca nimeni din acei preoți care au oficiat slujbele în interiorul bisercii să nu vină în instituțiile medicale pentru ajutorul medicilor noștri pentru că aceștia îi vor respecta și vor avea cu totul altă atitudine decât au avut ei ieri. Și nu o să-i trateze cu o lingurăți sau cu o alte mijloace”

Amintim că astăzi, 23 martie 2020, în Republica Moldova au fost depistate 15 cazuri noi de infecție cu Coronavirus de tip nou / COVID-19.

Toate cele 15 cazuri au fost confirmate de laboratorul ANSP.

Din numărul celor confirmate astăzi, 11 cazuri sunt cu transmitere locală și 4 de import, la cetățeni reveniți din Cehia, Franța și Ucraina.



În total, în Republica Moldova sunt înregistrate 109 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, 4 dintre ele fiind înregistrate în regiunea transnistreană.

Amintim că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns