COVID-19 // Declarații după ședința Centrului Unic de Comandă din 27 martie 2020

Declarații după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 din 27 martie 2020.



Amintim că la 26 martie 2020 au fost confirmate încă 24 cazuri noi de infectare cu coronavirus de tip nou / COVID-19 iar numărul celor diagnosticați pozitiv a ajuns la 177.

Din cele 177 persoane infectate cu virusul COVID-19, 52 de cazuri de import (Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Rusia, Ucraina, România, Cehia și Germania), 125 cazuri cu transmitere locală (Chișinău, Hâncești, Soroca, Ialoveni, Ștefan Vodă, Căușeni, Cahul, Anenii Nou, Râșcani, Sângerei, Cantemir, Orhei, Taraclia, Strășeni) și 9 cazuri în mun. Tighina / Bender și regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

La ziua de astăzi, a fost înregistrat al doilea deces din cauza infecției Covid-19 Este vorba despre un medic, care activa  la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Pre-spitalicească, în vârstă de 79 ani.

Astfel, la Spitalul Toma Ciorbă sunt internate 25 de persoane în stare gravă, 60 de persoane – gravitate medie și 44 stare satisfăcătoare.

Vezi și Platformă interactivă privind COVID-19 în Republica Moldova

Tot ieri, a fost identificat și primul caz de infectare în raionul Nisporeni și al doilea în regiunea Ungheni.

Totodată, la 26 martie 2020, a fost convocată a 5-a ședință a Comisiei Extraordinare pentru Situații Excepționale de la instituirea stării de urgență de către Parlamentul Republicii Moldova.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns