COVID-19 // Declarații după ședința Centrului Unic de Comandă din 22 martie 2020

Declarații după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 din 22 martie 2020.




Amintim că începând cu ziua de ieri, 20 martie, în Republica Moldova este activă o platformă online care prezintă situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în țară.

Platforma poate fie accesată la COVID-19 în Republica Moldova

Totodată, la ziua de 20 martie 2020, a fost confirmat și primul caz de infectare în raionul Călărași.

În cadrul Briefingului de dimineață, Viorica Dumbrăveanu a declarat că în Republica Moldova până la acest moment au fost investigate până acum 670 de persoane suspecte de COVID-19.

Dintre cele 80 de cazuri confirmate, distribuția import / local este următoarea:

  • 34 cazuri de import (Italia, Marea Britanie, Elveția, Franța, Cehia, Ucraina și Rusia);
  • 44 cazuri locale (Chișinău – 21, Hâncești – 14, Sângerei – 2, Ialoveni – 2, Ștefan Vodă – 2, Soroca, Cantemir, Orhei, Râbnița și Tighina / Bender – câte un caz).

Viorica Dumbrăveanu a mai menționat că, în prezent, la Spitalul „Toma Ciorbă” sunt 67 de pacienți cu coronavirus de tip nou. Șase dintre ei sunt în stare gravă, 55 în stare de sănătate de gravitate medie, iar 4 în stare satisfăcătoare.

Amintim că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns