COVID-19 // Date actualizate privind situația epidemiologică la 3 aprilie 2020

În briefing-ul din această dimineață, ministrul Viorica Dumbrăveanu, a prezentat cele mai recente date cu privire la situația epidemiologică privind virusul COVID-19.

Până la ziua de azi, 2 aprilie curent, în Republica Moldova au fost confirmate 505 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care  425 cazuri secundare de transmitere locală și 80 cazuri de import.


Vezi și COVID-19 // Profilul geografic a celor 505 cazuri de infectare. Date statistice oficiale la 3 aprilie 2020   

În regiunea transnistreană și mun. Bender / Tighina, au fost confirmate 32 cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus.

Până la ziua de astăzi, s-au tratat 26 persoane de COVID-19, iar 6 persoane au decedat.

La moment, starea de sănătate a persoanelor internate în instituțiile medicale este următoare:

  • 62 de persoane sunt în stare gravă;
  • 221 pacienți sunt în stare de gravitate medie;
  • 158 de persoane în stare satisfăcătoare.

În ultimele 24 ore, au fost înregistrate 185 apeluri la linia verde a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Dat fiind faptul că ieri a fost instituit regimul de carantină la spitalul raional din Ștefan-Vodă, toți pacienții cu COVID-19, au fost direcționați în instituțiile medicale din mun. Chișinău.

Spitalul raional din Soroca rămâne a fi unul funcțional, sub monitorizarea continuă a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Autoritățile mai informează că la ziua de 2 aprilie 2020, au fost instruiți 7 specialiști din stânga Nistrului, pentru a operaționaliza laboratorul din această regiune, cu oferirea testelor pentru depistarea COVID-19.

De asemenea, au fost delegați specialiști de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică pentru consolidarea capacităților profesionale pe platforma laboratorului din Bălți, în cadrul căruia se va realiza procedura de testare a  persoanelor suspecte din zona de Nord a Republicii Moldova.

Centrul de triaj COVID-19 este pregătit în proporție de 90 %.

Acesta va fi împărțit în 3 zone, în dependență de gravitatea pacienților și va dispune de laborator, radiologie și imagistică.

Astăzi, va avea loc trainingul epidemiologic a lucrătorilor medicali și simularea fluxului de pacienți. După aceste măsuri, Centrul de triaj COVID-19 ar putea fi activat.Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

%d blogeri au apreciat: