COVID-19 // Briefing susținut Viorica Dumbrăveanu privind COVID-19 din 23 martie 2020

Briefing de presă susținut de Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, de prezentare a informațiilor actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, la nivel național, 23 martie, ora 9:00.

Amintim că în seara zilei de ieri, autoritățile au confirmă 14 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19. Astfel, în Republica Moldova sunt înregistrate la acest moment 94 de cazuri pozitive.



Din numărul total de cazuri:

  • 4 cazuri sunt de import – 2 din Italia, 2 din Ucraina și primul caz de import din România;
  • 10 cazuri de transmitere locală.

Urmare, din numărul total de 94 cazuri, 38 sunt de import și 54 cu transmitere locală.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, au fost investigate 124 de probe, dintre care 14 au indicat rezultat pozitiv.

De la începutul pandemiei, au fost investigate 792 de persoane.

Cazurile la nivel local sunt: 3 la Chișinău (24 în total), la Căușeni – încă 3 cazuri și câte unul la Ștefan Vodă, Anenii Noi, Ialoveni, Hâncești”, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

În perioada de referință, au apelat serviciul 112 – 2295 de persoane. Dintre acestea, au fost transportați la spital 72 de adulți și 18 copii.

Amintim că la 20 martie curent, primarul orașului Sângerei comunica că începând cu ziua de 21 martie, în orașul Sângerei este instituit regim de carantină. Ulterior, Președintele raionului Sângerei a refuzat contrasemnarea Dispoziției și regimul de carantină nu a fost aprobat.

Totodată, la 22 martie 2020,  în satele Pohorniceni din Orhei și Talmaza din Ștefan Vodă a fost instituit regim de carantină pentru o perioadă de 14 / 40 de zile

Amintim că la 21 martie 2020, autoritățile naționale confirmă încă 14 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19. L

Totodată, în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns