COVID-19 // 24 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Date statistice oficiale la 25 martie 2020

În Republica Moldova, au fost confirmate încă 24 cazuri noi de infectare cu coronavirus de tip nou / COVID-19.

Urmare, la 25 martie 2020, numărul celor diagnosticați pozitiv cu COVID-19 a ajuns la 149 de cazuri din 153 de cazuri procesate.



De la identificarea primului caz pozitiv, două persoane dintre cele infectate cu noul Coronavirus au fost tratate, iar o persoană a decedat.

În contextul evenimentelor din țară, legate de pandemia COVID-19, Ministerul Finanțelor va aloca din Fondul de Rezervă a Guvernului peste 36 de milioane de lei Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Banii alocați vor fi utilizați în scopul procurării echipamentului special pentru prevenirea și gestionarea infecției COVID-19. Decizia a fost aprobată astăzi, printr-un aviz pozitiv, în cadrul ședinței de Guvern.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că 3 cazuri sunt de import și 21 sunt de transmitere locală (2 din Marea Britanie și unul din Germania) și 21 sunt locale (Chișinău, Soroca, Hâncești, Râșcani, Ștefan Vodă, Ialoveni și Strășeni).

Toate persoanele sunt spitalizate și beneficiază de asistența medicală necesară.

Platforma poate fie accesată la COVID-19 în Republica Moldova

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns