COVID-19 // 229 cazuri noi confirmate la 5 iunie 2020

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale comunică 229 cazuri noi de COVID-19 confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 9 în regiunea transnistreană și mun. Bender / Tighina și un caz în raionul Ungheni.



Potrivit Centrul de Sănătate Publică Ungheni, un caz pozitiv de infectare cu COVID-19 a fost confirmat astăzi în localitatea Bumbăta din raionul Ungheni.

Pentru detalii cu privire la datele oficiale cu privire la COVID-19 în regiunea Ungheni, accesați A fost confirmat al 2-lea caz de COVID-19 în satul Bumbăta. Date statistice oficiale din regiunea Ungheni

Totodată, astăzi au fost efectuate 1518 teste, dintre care primar – 1296 şi repetat – 222.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la  9247 cazuri.





Din numărul total de cazuri înregistrate în această zi, 21 sunt angajați ai sistemului medical:

  • medici – 10 persoane;
  • asistenți medicali – 8 persoane;
  • personal auxiliar – 3 persoane.

Până la ora actuală, 5240 persoane au fost tratate.

MSMPS informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

  • Deces 318: Bărbat de 70 ani, din raionul Sângerei. Internat la data de 29 mai, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, edem cerbral, insuficiență poliorganică.
  • Deces 319: Femeie de 63 ani, din mun. Chișinău. Internată în stare gravă, la data de 4 iunie, la Spitalul Clinic din Bălți. Comorbidități: boală cronică renală, nefropatie  și glomerulopatie diabetică, anemie cronică.
  • Deces 320: Bărbat de 66 ani, din raionul Sângerei. Internat la data de 30 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: insuficiență   cardio-respiratorie acută, infarct miocardic vechi, diabet zaharat, obezitate gr. III.
  • Deces 321: Bărbat de 70 ani, din raionul Cahul. Internat la data de 23 mai, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: insuficiență cardiovasculă, cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială, diabet zaharat.
  • Deces 322: Femeie 51 de ani, din Comrat. Internată în stare gravă la data de 3 iunie, la Spitalul Raional Comrat. Comorbidități: diabet zaharat.
  • Deces 323: Femeie de 59 ani, din mun. Bălți. Internată în stare gravă la data de 3 iunie, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate gr. III, edem cerebral.



Raportul MSMPS privind situația epidemiologică cu privire la COVID-19 pentru 5 iunie 2020

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns