COVID-19 // 213 cazuri noi de COVID-19 confirmate la 20 mai 2020

Constantin Rîmiș informează că astăzi, 20 mai 2020, în Republica Moldova au fost confirmate 213 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 3 în regiunea Ungheni.
Total, la ziua de astăzi sunt înregistrate 6 532 cazuri de infectare cu noul tip de Coronavirus.

Vezi și Trei cazuri noi de COVID-19 confirmate în raionul Călărași la 20 mai 2020

Cele 213 cazuri noi de infectare au fost depistate urmare a efectuării  2 502 teste, dintre care 1538 primare și 264 repetat.

Până în prezent, autoritățile naționale au efectuat 42 067 de probe.

Totodată, la ziua de 20 mai 2020, au fost înregistrate 445 cazuri de vindecare și numărul persoanelor tratate a ajuns la 2 953.

Din numărul total de cazuri din această zi, 33 sunt lucrători medicali:

  • medici – 3;
  • asistenți medicali – 22;
  • personal auxiliar – 8.

Pe parcursul zilei de ieri, au fost externate 60 de persoane care s-au tratat de COVID-19. La fel, au finalizat cu vindecare tratamentul la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, încă 120 de persoane.

Totodată, s-au tratat de COVID-19, 265 persoane din regiunea transnistreană. În total 2 953 persoane s-au vindecat.

În cadrul briefing-ului de presă, secretarul de stat, Constantin Rîmiș a informat despre înregistrarea unui focar de infecție, în cadrul secției de chirurgie și terapie intensivă din cadrul Spitalului raional Strășeni, unde s-au înregistrat 12 cazuri de infecție în rândul lucrătorilor medicali.

Urmează Comisia de sănătate publică la nivel de raion să ia decizii privind măsurile care vor fi întreprinse.

Totodată, au fost prezentate informații actualizate privind focarul înregistrat la Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități (adulte) Bădiceni, în cadrul căruia au fost înregistrați 115 beneficiari confirmați pozitivi la COVID-19,  dintre care 38 sunt spitalizați.MSMPS informează despre decesul unui angajat din sistemul medical, răpus de noul coronavirus.

Este vorba de Gheorghe Popa de 69 ani, din raionul Ungheni. Gheorghe Popa activa în calitate de medic-șef al filialei Sculeni a Spitalului Raional Ungheni, în trecut medic stomatolog în cadrul spitalului raional Ungheni.

MSMPS aduce un ultim omagiu unui medic profesionist, cât și un manager iscusit și exprimă sincere condoleanțe apropiaţilor în legătură cu trecerea în nefiinţă a acestuia.

Vezi și Medicului șef filiala Sculeni al Spitalului raional Ungheni a fost răpus de COVID-19

La data de 10 mai curent, Gheorghe Popa a fost transferat de la spitalul raional Ungheni, în cadrul  Spitalul Clinic Republican. În urma complicațiilor, acesta s-a stins din viață, la data de 20 mai (deces 225).

  • Deces 226: Bărbat de 68 ani, din Ștefan Vodă. Internat la data de 14 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: infarct miocardic vechi, diabet zaharat tip II, insuficiență renală.
  • Deces 227: Femeie de 77 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 12 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: accedent vascular cerebral ischemic.
  • Deces 228: Femeie de de 62 ani, din Strășeni. Internată în stare gravă, la data de 12 mai, la Spitalul Clinic de Psihiatrie. Comorbidități: insuficiență poliorganică decompensată cardiacă, cerebrală și renală.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: