Corneliu Groza, șeful IGPF, și-a depus demisia

Șeful poliției de frontieră, Corneliu Groza a depus un raport de demisie din funcție. Potrivit unor surse, Groza ar urma să fie schimbat în funcție de șeful-adjunct al Serviciului Pază și Protecție de Stat, fostul deputat PSRM și unul din apropiații președintelui în Exercițiu, Petru Corduneanu, scrie zdg.md.

La scurt timp, Ministerul de interne confirma demisia lui Groza. „Confirmăm despre faptul că Șeful IGPF a depus o cerere de încetare a raportului de serviciu, prin demisie, în conformitate cu art. 5 prim al.3, din legea 283. Cererea a fost acceptată și semnată de ministrul Pavel Voicu”, se arată într-un răspuns al instituției pentru Ziarul de Gardă.

Informația despre demisia lui Corneliu Groza a fost confirmată oficial de purtătoarea de cuvânt a instituției.

Raisa Novițchi a declarat pentru „Ziarul de Gardă” că Groza a depus raportul la sfârșitul săptămânii trecute care însă, deocamdată nu a fost acceptată.

Șefa serviciului de presă al MAI, Alina Zbancă a menționat pentru Ziarul de Gardă că instituția pe care o reprezintă nu are o confirmare oficială privind raportul de demisie a șefului Poliției de Frontieră.

Sursa informează că au încercat să-l contacteze pe Corneliu Groza, însă acesta nu răspunde la apelurile și mesajele ZdG.

Contactat telefonic, Petru Corduneanu a declarat că nu a auzit despre faptul că va fi numit în noua funcție menționând că „el acum se ocupă de inaugurarea de pe 24 decembrie și vizita lui Iohanis de la Chișinău”.

„Răspunsul la această întrebare îl poate cunoaște doar președintele Igor Dodon sau președinta aleasă Maia Sandu. Eu nu cunosc ce atitudine au despre mine. Nu am auzit nimic despre aceasta. Eu îmi onorez obligațiunile. Am fost la serviciu și ieri și sâmbătă. Servesc patriei în continuare, așa cum a fost timp de 30 de ani.

Chiar nu am auzit nimic nimic. Dacă plec eu sau nu – decizia ar fi luată de către președinte. Pe noi nu ne întreabă ce dorim, noi suntem militari, suntem cu statut special. Nu s-a discutat nimic despre o eventuală plecare. Noi la moment suntem în plină pregătire a inaugurării pe 24 decembrie a noii președinte. Ne pregătim și de vizita președintelui României, Klaus Iohannis”, a declarat Corduneanu.

Corneliu Groza a fost numit în funcție printr-o decizie a Guvernului din 5 decembrie 2019. El l-a înlocuit în funcție pe Rosian Vasiloi. Groza a fost propus în funcție de către Ministrul de Interne Pavel Voicu pentru un mandat de 5 ani.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram, YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns