Copilul de 11 ani, internat cu rabie, a decedat pe patul de spital

Copilașul de doar 11 anișori, diagnosticat cu rabie și internat în stare extrem de gravă, a decedat  pe patul de spital.



Informația a fost confirmată pentru un portal de știri de vicedirectorul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, Stela Cornilov.

Băiețelul de 11 ani provenea dintr-o familie social-vulnerabilă și era originar din satul Goianul Nou, municipiul Chișinău.

Amintim că copilul a fost mușcat de un câine în luna iunie, la o tabără. Rana a fost prelucrată cu spirt, însă peste o lună au apărut simptomele rabiei. Din păcate, rudele l-au adus pe copil la spital prea târziu, când deja avea febră și halucinații.

Cazul a fost confirmat de medicii de la Centrul de Sănătate Ciorescu, care au îndeamnat toată lumea care a fost mușcată de orice animal de la începutul anului 2019 să se adreseze de urgență la medicul de familie pentru investigații.

Medicii de la Centrul de Sănătate Ciorescu, care îndeamnă toată lumea care a fost mușcată de orice animal de la începutul anului 2019 să se adreseze de urgență la medicul de familie pentru investigații.

Rabia este o boala infecţioasă gravă transmisă de la animale vertebrate la om, provocată de un virus din familia Rhabdoviridae (virus neurotrop ce se fixează în celulele cerebrale provocând o meningoencefalita ireversibilă ce conduce la deces în 5-20 de zile).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns