Constantin Codreanu solicită acceptul MAEIE ca Biroul Consular Român din Ungheni să primească „depunerea jurământului de credință”

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, solicită Guvernului de la Chișinău, printr-un mesaj public adresat noului Ministru al Afacerilor Externe și al Integrării Europene de la Chișinău, Nicu Popescu, să răspundă pozitiv dorinței României de a extinde gama de servicii oferite de Biroul Consular al României din Ungheni, informează parlamentarul pe pagina sa de facebook


Biroul Consular de la Ungheni a fost creat în scopul de a servi cât mai bine locuitorii din regiune, însă, pentru a-și atinge obiectivul stabilit, este necesară extinderea ariei serviciilor consulare. Din păcate, miniștrii precedenți nu au dat curs acestei solicitări. Sper ca noul ministru să aibă înțelepciunea necesară pentru a o face”.

Potrivit deputatului, printre serviciile care ar putea să le ofere Biroul Consular Român din Ungheni ar fi și depunerea jurământului de credință, care, la ora actuală, poate fi depus doar la Consulatele din municipiile Bălți, Chișinău și Cahul. Acest lucru provoacă mari incomodități și cozi interminabile.

Autorul mai specifică că nu este pentru prima dată când abordează subiectul respectiv. În aprilie 2017,el a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor-Viorel Meleșcanu, cu care a discutat despre posibilitatea depunerii jurământului de credință la Ungheni de către persoanele repuse în drepturile de cetățeni români.

În urma solicitării făcute de către deputat, în cazul în care Guvernul Republicii Moldova își va da acordul, biroul consular de la Ungheni urma să își lărgească gama de servicii oferite românilor din raioanele Ungheni, Călărași și Nisporeni, în primul rând, prin posibilitatea depunerii jurământului de credință de către persoanele care își redobândesc cetățenia română.

Biroul Consular al României din municipiul Ungheni, parte a Consulatului General din Bălți, a fost deschis oficial la 26 mai 2011, misiunea principală a acestuia fiind, la acea vreme, eliberarea permiselor de mic trafic la frontieră. Consul – dl Petru Lițiu.

Instituția diplomatică este amplasată pe strada Mihai Eminescu, nr.35 Ungheni
Telefon: +373 236 80001; +373 236 80002 / Mobil: +373 69 522297



1 trackback / pingback

  1. La Ungheni poate fi depus Jurământul de credință față de România - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns