Conflict de interese la Centrul de sănătate Valea Mare

Autoritatea Națională de Integritate a constatat că dna Eugenia Antoci, șefa Instituției Medico-Sanitară Publică „Centrul de sănătate Valea Mare”, r-nul Ungheni, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, ca urmare a semnării actelor administrative în privința fiicei, informează Autoritatea Națională de Integritate.



Dna Eugenia Antoci a angajat-o pe fiica sa în funcție de contabil în anul 2014. Până în 2018, șefa spitalului a emis în total 22 de ordine/decizii în privința acesteia, inclusiv de oferire a concediilor, premiilor. Începând cu anul 2016 ordinele și deciziile emise de către subiectul controlului ( 12 acte) cad sub incidența și contravin prevederilor Legii privind declararea averii și intereselor personale.

Mai exact, aceasta nu a informat organul ierarhic superior imediat, dar nu mai târziu de 3 zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care s-a aflat de fiecare dată când a fost în situația de a lua o decizie în privința fiicei. De asemenea, aceasta nu a soluționat, în conformitate cu prevederile legale, conflictele de interese rezultate din relația sa cu persoana apropiată.

În cadrul controlului, șefa Instituției Medico-Sanitară Publică „Centrul de sănătate Valea Mare”a fost informată despre declanșarea procedurii de control, elementele identificate, precum și despre drepturile de care beneficiază, în exercitarea dreptului la apărare. Aceasta și-a exprimat în scris punctul de vedere, confirmând că în perioada anilor 2014-2018 a emis mai multe ordine în privința fiicei, fără să declare conflictul de interese real în conformitate cu prevederile art. 12 și 14 din Legea nr. 133/2017 privind declararea averii și a intereselor personale.

După rămânerea definitivă a actului de constatare în privința dnei Antoci, care este pasibil de contestare în instanța de contencios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va solicita încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns