A fost confirmat al 3-lea caz de infectare cu COVID-19 în raionul Nisporeni

În cadrul Declarațiilor de după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a COVID-19 din 31 martie 2020, Viorica Dumbrăveanu a declarat că la ziua de astăzi, în Republica Moldova, au fost depistate 55 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19.În acest sens, la ziua de astăzi în Republica Moldova sunt înregistrate 353 cazuri oficial de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19

Urmare a actualizării platformei de monitorizare a pandemiei de Coronavirus de tip nou / COVID-19 în Republica Moldova, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale comunică încă un caz de infectare în raionul Nisporeni.

Vezi și Platformă interactivă privind COVID-19 în Republica Moldova

Urmare, la ziua de 31 martie este înregistrat al 3-lea caz de infectare la Nisporeni

Totodată, acest caz este al 4-lea din regiunea Ungheni, după 1 caz înregistrat anterior în satul Păulești din raionul Călărași și 2 cazuri pozitive în satul Marinici din raionul Nisporeni.

La 30 martie 2020, Alexandru Cornei, șeful Centrului de Sănătate Publică Ungheni, declara pentru un Albasat.md:

La ora actuală avem o persoană, la fel din comuna Marinici, din anul 1961, care a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”, astăzi dimineaţă, la ora 5:00.

Persoana a fost în contact cu o persoană, care a venit împreună cu prima persoană confirmată din Nisporeni.

Respectiv dacă cazul se va confirma, vom avea în raionul Nisporeni şi primul caz cu transmitere locală”Din fericire, doar în raionul Ungheni nu a fost înregistrat nici un caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19.

Amintim că anterior, cele 2 cazuri de infectare din raionul Nisporeni vizau doi bărbați din comuna Marinici, proaspăt reveniți cu autoturisme din Franța.

Vedeți mai multe informații la acest subiect:

Nisporeni

Călărași

Referitor la cele două cazuri pozitive de infectare din comuna Marinici, raionul Nisporeni, Alexandru Cornei, șeful Centrului de Sănătate Publică Ungheni, comunica anterior că este vorba de doi bărbați în vârstă de 39 și 35 de ani reveniți recent în Republica Moldova din Franța.

Ambele cazuri sunt de import.

Totodată, reamintim că în regiunea Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași), în prima parte a zilei de 31 martie 2020, erau înregistrate 1931 de persoane sub supraveghere medicală continuă:

  • raionul Nisporeni – 1178 de persoane, cu 317 mai multe față de 20 martie 2020;
  • raionul Ungheni – 720 de persoane, cu 213 mai multe față de 20 martie 2020;
  • raionul Călărași – 33 persoane, cu 42 persoane mai puțin față de 20 martie 2020.Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.


Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: