Concurs pentru funcția de director al Muzeului de Istorie și Etnografie „Dumitru Scvorțov – Russu” din Călărași

Primăria orașului din inima codrilor – Călărași, anunță despre lansarea concursului pentru coparea funcției vacante de director al Muzeului de Istorie și Etnografie „Dumitru Scvorțov – Russu”.

Amintim că la începutul anului, clădirea Muzeului de Istorie și Etnografie „Dumitru Scvorțov-Russu” din orașul Călărași a devenit și mai atractivă după ce, a fost iluminată arhitectural, cu echipament eficient energetic achiziționat cu suportul acordat de către Uniunea Europeană.

Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași are o colecție de circa 10 mii de exponate cu valoare istorică, artistică și culturală, printre care obiecte de etnografie, sculpturi, picturi, schițe, lucruri vechi personale, colecții de fotografii, arme și armuri, numismatică, obiecte de cult religios și altele, săli cu tematică și expoziții temporare cu diferite colecții personale.

La 9 noiembrie 2018, Consiliului orăşenesc Călărași a luat decizia ca muzeului să îi fie atribuit numele artistului plastic originar din Călărași – Dumitru Scvorțov-Russu.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns