Comunitatea „Made in Ungheni / susținem producătorul autohton” în mass-media națională

Se pare ca în vremuri grele oamenii iși unesc forțele pentru a mai puternici. Astfel, în timp de epidemie, unele comunități de la noi s-au consolidat și au creat grupuri pe rețele de socializare

Așa a apărut „Made in Ungheni / susținem producătorul autohton”, platformă pe care localnicii vând și cumpără produse, comunică postul de televiziune Pro TV Chișinău.



La Ungheni, grupul creat de către Ungheneanul Marin BODRUG, îi ajuta pe micii antreprenori sa supraviețuiască, iar pe cumpărători să găsească produse fără sa plece departe.

„Am postat prima postare în ajunul Paștelui și noi facem copturi în cuptorul cu lemne. Datorita acestor postări, am putut ajunge pe masa oamenilor în ziua de Paști și toți au apreciat aceste copturi, deoarece noi facem după o rețetă a bunicii, care are mai mult de 50 de ani.

M-a ajutat foarte mult acest grup, deoarece ne-am promovat produsele”, comunică Alina ROMANCIUC-SCRIPNIC, locuitoare al cartierului Dănuțeni și fondatoarea al contului Copturi de Casă

La acelaș subiect, s-a expus și Elena Burlacu (Margo Burlacu), tânără locuitoare al municipiului Ungheni care își ajută socrii, posesori de sere în satul Todirești, să își promoveze și realizeze verdețurile:

„Din start am vrut sa scoatem toată ridichea și s-o aruncam, pentru că avem cantități foarte mari și le duceam la piața angro de la Chișinău.

Odata ce am postat în grupul „Made in Ungheni / susținem producătorul autohton”, a început lumea altfel … în acest grup se găseau mai multe legume, mai multe produse și erau mai interesați clienții și iată asa am început să vindem cantități mai mari”

Grupul „Made in Ungheni / susținem producătorul autohton” a fost create la 7 aprilie 2020 și la moment cuprinde un număr de cca 2 mii de membri.

Marin Bodrug, fondatorul comunității comunică că menirea grupului este de a ajuta Unghenenii să își realizeze produsele autohtone acasă, în municipiul și regiunea Ungheni.

„În fiecare localitate sau comunitate, inclusiv în Ungheni, există producători, există persoane care nu sunt obișnuite cu tehnologiile, dar au foarte multe produse ecologice, foarte multe produse crescute cu dragoste … acasă.

Prin comunitatea „Made in Ungheni / susținem producătorul autohton”  încercam sa-i scoatem în evidență și sa-i promovăm pentru ca să-și poată vinde marfa și sa poată avea încredere în ziua de maine”.

Totuși, exista unele condiții pentru cei ce-și doresc sa se înscrie în aceste grupuri.

„Una dintre condițiile de baza este ca producătorul / agentul economic să e din regiunea Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași), dar totodată sunt binevenite și alte persoane, care își realizează produsele în regiunea noastră.

Persoana care publica un anunț e obligata sa indice și prețul.”

În plus, fondatorii grupurilor spun că sunt gata să-i ajute pe toți cei ce-și doresc sa adere la comunitățile respective, inclusiv pe cei ce nu o duc prea bine cu tehnologiile.

Amintim la 7 aprilie curent, odată cu lansarea comunității „Made in Ungheni / susținem producătorul autohton”, redacția News.Ungheni.org a realizat un articol de promovarea a grupului, denumit sugestiv De la tarabele Pieții Centrale la grupul pe facebook „Made in Ungheni / Susținem producătorul autohton”

În continuare, Vă prezentăm materialul video realizat de către redacția postului de televiziune Pro TV Chișinău:

sursa: Pro TV Chișinău.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns