Cod GALBEN de inundații în lunca Prutului pe segmentele Costești – Ungheni și Leova – Brânza

Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că riscul de inundații în localitățile din cursurile mijlociu și inferior ale râului Prut, rămâne actual în continuare.



Urmare, în perioada 10 – 15 iulie, meteorologii au emis alertă de Cod GALBEN de inundații în lunca râului Prut pentru sectorul CHE Costești-Stânca – mun. Ungheni / în aval de lacul de acumulare Costești – Stânca:

În legătură cu decizia subcomisiei de exploatare a Nodului Hidrotehnic Costești – Stânca de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Costeşti-Stânca (r.Prut) până la 530 m3/s, Se atestează Cod Galben de inundații, în intervalul de timp 10-15 iulie: creşterea nivelului apei pe sectorul:

– or.Costeşti – or.Ungheni cu 2.5 – 3.0 m, faţă de nivelul din 10 iulie.

Izolat ieșirea apei în lunca râului Prut și subinundarea terenurilor agricole în cazul spargerii digurilor de stat.



Pentru bazinul cursului inferior al râului Prut, riscul de inundații este emis pentru segmentul or. Leova – s. Brânza și este valabil pentru perioada 8 – 13 iulie curent:

Se menține în continuare pe sectorul or. Leova – s. Brânza, în intervalul de timp 08 – 13 iulie, avertizarea de menținere a nivelurilor înalte – ”Cod galben”.

Mai multe materiale la acest subiect puteți citi accesând următoarele articole

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns