CNESP a decis reluarea procesului educațional din 16 martie, în baza a trei scenarii

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis reluarea procesului educațional în Republica Moldova începând cu 16 martie. Studiile vor fi organizate în baza a trei scenarii, în funcție de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Mai exact, comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor dispune organizarea procesului de studii  în funcție de gradul de alertă atribuit localității, în baza indicatorului  incidenței la 100 mii populație în ultimele 14 zile, conform următoarelor scenarii: 

– Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Verde sau Cod Galben (incidența mai mică de 49 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile), procesul de studii se va desfășura cu prezența fizică a preșcolarilor, elevilor și studenților în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19. 

– Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Portocaliu (incidența cuprinsă între 50-100 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile), procesul de studii cu prezența fizică va fi permis  preșcolarilor, elevilor din învățământul primar, elevilor din clasele absolvente (a IX-a, a XII-a, a XIII-a (din școlile serale)), precum și a elevilor din învățământul profesional tehnic antrenați la stagiile de practică și a studenților din anii terminali din învățământul superior la orele practice. Pentru elevii și studenții din celelate clase și ani de studii, procesul educațional va fi organizat la distanță.

– Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Roșu (incidența mai mare de 100 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile), va fi asigurată participarea zilnică, cu prezență fizică în instituțiile de învățământ, a preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente (a IX-a, a XII-a, a XIII-a) și a elevilor și studenților din anii terminali din învățământul profesional tehnic și superior. Pentru elevii și studenții din celelate clase și ani de studii, procesul educațional va fi organizat la distanță. 

Hotărârea CNESP nr. 50 din 12 martie 2021 urmează a fi publicată în curând.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns