CNAM a fectuat o vizită de monitorizare la Spitalul raional Nisporeni

Modul de implementare a unui proiect privind deschiderea şi utilarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului raional Nisporeni cu echipament performant a fost evaluat recent de reprezentanții Serviciului proiecte investiţionale al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Vizita face parte din şirul activităţilor de monitorizare a proiectelor finanţate în anul 2018 din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al companiei.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1 milion 200 de mii de lei, dintre care aproape 956 de mii au fost alocaţi de CNAM pentru achiziționarea a cinci dispozitive medicale moderne, şi anume – un ultrasonograf general, un aparat pentru ventilaţie controlată/asistată, un dispozitiv (defibrilator) de restabilire a ritmului cardiac, un monitor pentru înregistrarea continuă a ritmului inimii, precum şi un aparat (spirometru) pentru măsurarea capacităţii de respiraţie a plămânilor.

Alţi 250 de mii de lei au fost investiţi de SR Nisporeni pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie curentă a Secţiei de internare, care ulterior a fost reprofilată în Unitatea de Primiri Urgenţe.

Unitatea de Primiri Urgenţe a SR Nisporeni deserveşte anual cca 10 mii de pacienţi, locuitori ai raionului.

Potrivit managerului instituţiei medicale, pe parcursul a nouă luni ale anului curent, în această unitate s-au adresat aproape 5700 de pacienţi, dintre care 60% au fost internaţi în cele cinci secţii de profil ale spitalului.

Deschiderea unităţii a contribuit la îmbunătăţirea accesului populaţiei la servicii medicale de urgenţă de bună calitate, reducerea timpului de aşteptare a pacientului cu urgenţe medico-chirurgicale, gestionarea eficientă a fluxului de pacienţi şi trierea pentru internare, precum şi la creşterea nivelului de siguranţă şi satisfacţie a pacientului.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

1 trackback / pingback

  1. Ministerul Sănătății a anuțat concurs pentru funcția de director al IMSP Spitalul raional Nisporeni - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns