CNAM a dotat cu un gastroscop de ultimă generație Centrul de Sănătate Nisporeni

Locuitorii raionului nostru, cu afecțiuni ale tractului digestiv, nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în Capitală pentru a trece gastroscopia. Centrul de Sănătate Nisporeni a fost dotat cu un gastroscop de ultimă generație. Noul aparat medical, de peste jumătate de milion de lei, a fost cumpărat de Compania Națională de Asigurări în Medicină, transmite Canal 2 Nisporeni.


În sfârșit avem acum un astfel de aparat, noi până acum trimiteam la Centrul Diagnostic pacienții. Am lucrat până acum cu un aparat mai vechi care avea 10 ani după dânsul. Cu timpul necesită să fie mai contemporan, ” a afirmat pentru Canal 2 Nisporeni, directorul Centrului de Sănătate Nisporeni, Vera Tăbăcaru.

Până acum, pacienții din raionul Nisporeni efectuau investigații gastroscopice ample la Chișinău deoarece aparatul Centrului de Sănătate Nisporeni era învechit și cu multe funcții depășite. Doctorii afirmă că noul gastroscop poate depista toate afecțiunile tractului digestiv.

Are funcții că stopează cadrul, putem fotografia cu el, putem scoate la calculator, la printer colorate cu imaginile pe care noi le-am pus în memorie,” a comunicat pentru Canal 2 Nisporeni, medicul endoscopist al CS Nisporeni, Gheorghe Lozovanu.

Utilajul performant este de producție japoneză și a costat 640 mii de lei.



surse: Canal 2 Nisporeni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns