Circa 19 000 de persoane au fost vaccinate contra COVID-19 în acest weekend

Circa 1200 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 astăzi, 25 iulie, în cadrul Maratoanelor organizate în raioanele Ialoveni, Briceni și UTA Găgăuzia.

În total, în acest weekend în jur de 19.000 de persoane au fost vaccinate datorită acțiunilor de informare și vaccinare organizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Asociației Studenților și Rezidenților USMF.

Pentru imunizare, au fost accesibile vaccinurile Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac și Sinopharm.

Toate acțiunile s-au desfășurat cu suportul Centrelor de Sănătate Briceni, Ialoveni și UTA Găgăuzia, spitalelor raionale, administrațiilor publice locale și Asociației Rezidenților și Studenților din cadrul USMF.

„Sincere aprecieri și recunoștință Centrelor de Sănătate, medicilor de familie, administrațiilor publice locale, medicilor voluntari, studenților USMF pentru sprijinul și eforturile depuse pentru vaccinarea și informarea cetățenilor. Intensificarea procesului de vaccinare e o acțiune mai mult decât importantă pentru a preveni o creștere activă a numărului de cazuri”, a menționat secretarul de stat, Denis Cernelea.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova, au fost administrate 955 799 de doze de vaccin.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns