Cineastul Dumitru Grosei, originar din Nisporeni, a obținut premiul de Excelență la un festival din Japonia

Filmul documentar „Călărași – un ținut la poarta raiului”, în regia lui Dumitru Grosei, a câștigat „Premiul de excelență” (Outstanding Award) în cadrul Festivalului „Meihodo International Youth Visual Media Festival 2020”.

Evenimentul se va desfășura în orașul Fukuoka, Japonia, în perioada 23 – 30 decembrie, informează MOLDPRES.

Vedeți mai multe articole referitor la Dumitru Grosei:

Potrivit organizatorilor, Festivalul ”Meihodo International Youth Visual Media Festival” este un eveniment independent sponsorizat de Meihodo, o corporație japoneză, care își propune să sprijine tinerii artiști vizuali din întreaga lume.

Fondat în 2018, Festivalul anual a fost creat în comun de Meihodo Inc. și Academia de Film din Beijing, ca un mare eveniment de selecție și prezentare a celor mai bune lucrări a tinerilor artiști.

Evenimentul este compus din trei părți: expoziția de lucrări tematice, forumul de discuții și ceremonia de evaluare și decernare a premiilor.

Fondul total al premiilor festivalului este de aproximativ 55 000 de euro.

În cadrul aceluiași festival, au fost selectate și alte două filme ale regizorului Dumitru Grosei: ”Cadoul” și ”Ecouri”.

De asemenea, regizorul are încă două selecții recente în cadrul festivalului New Generation Film Festival din Belgrad, Serbia, cu filmele de scurtmetraj ficțiune experimentale ”Ecouri” și ”Dante  Cafe”, iar pe parcursul anului 2020 a adunat deja în jur de 50 selecții și 4 premii.

Regizorul Dumitru Grosei s-a născut în 1969, în satul Marinici, raionul Nisporeni.

Între anii 1992-1994, a studiat la Facultatea de Drept a Universității din Iași, iar în 1999 a absolvit Facultatea de Regie Film la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

În 1995, a fost regizor secund al regizorului francez Bertrand Tavernier, la filmul ”Capitaine Conan”.

În prezent, Dumitru Grosei locuiește în Chișinău și este președinte și fondator al Asociației Cineaștilor Independenți din Moldova „Alternative Cinema”.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns