Cinci străzi din Vărzărești sunt renovate. Banii au fost alocați de Consiliul raional Nisporeni

Locuitorii a cinci străzi din Comuna Vărzărești se vor bucura de drumuri bune. În acest sens, Consiliul Raional a alocat două milioane de lei. Nici sătenii, care locuiesc pe străzile propriu-zise nu au rămas indiferenți. Fiecare familie a contribuit și ea cu două mii de lei. Lucrările de renovare au început săptămâna trecută, iar muncitorii dau asigurări în cel mai scurt timp, noiorul și gropile vor rămâne o amintire pentru săteni, transmite Canal 2 Nisporeni



Oamenii spun că sunt mulțumiți de lucrările efectuate și speră ca drumurile să fie date în exploatare cât mai curând posibil.  

Erau deplorabile străzile acestea și  știe toată lumea și deja rămâne de văzut finalul. Toată strada a contribuit, nu știu celelalte străzi, dar noi cel puțin am contribuit cu 2.000 de lei. Normal  se vede că este alt drum nu este acel care a fost, este o plăcere deja să mergi,” a spus un localnic pentru Canal 2 Nisporeni.

Suntem pe Strada Unirii 30, drumul se repară bine. A fost într-o stare foarte rea, dar acum este foarte bine. Da, desigur împreună cu mahalaua toți ne-am strâns pe unde am depus forțele noastre, pe unde forțele domnului primar așa că până ce este bine. Era rău chiar a fost dat și la ziar că trebuia să strângă gunoiul și nu l-au putut lua, dar acum suntem mulțumiți,” a afirmat un localnic.

Era într-o stare așa știți ca la țară, vai de capul lui. După ce se va termina o să ușureze foarte mult. Am strâns câte 2.000 de lei de familie. La noi s-a acumulat 48 de mii de lei. Dacă își pune omul contribuția deja altfel se vede și cu îngrijirea și cu păstrarea lui,” consideră un locuitor al comunei Vărzărești.

 Primarul Comunei Vărzărești, Constantin Ungureanu afirmă că aceste străzi nu au fost renovate niciodată. Acesta își propune să reabiliteze și alte cinci drumuri din localitate.


Au început a demara lucrările pe cinci străzi, iar acum ne aflăm pe strada Unirii care are o lungime de 380 de metri. Sunt efectuate lucrările la nivel de 80 de procente. Ne bucură faptul că s-au implicat și cetățenii enorm unde au adus și ei un aport prin contribuția lor. Spre exemplu, strada respectivă era într-o stare deplorabilă, iar noi le-am selectat din mai multe principii și am efectuat consultări publice cu cetățenii și am luat în considerație străzile unde sunt amplasate utilitățile, adică au apă, gaz, canalizare,” a afirmat pentru Canal 2 Nisporeni, primarul comunei Vărzărești, Constantin Ungureanu.

În total, acum este renovată o porțiune de drum cu o lungime de 800 de metri. Comuna Vărzărești numără  6343 de locuitori.

sursa: Canal 2 Nisporeni



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns