CFM a sistat temporar circulația trenului Ungheni – Bălți Slobozia – Ungheni

Calea Ferată a Republicii Moldova anunță sistarea unei noi curse feroviare de pasageri.

Potrivit întreprinderii de stat ce gestionează domeniul feroviar, este vorba de curs interurbană de pasageri ce leagă „Poarta de Vest a Republicii Moldova” și „Capitala de Nord”.

Urmare, o mare parte din locuitorii raioanelor Ungheni, Fălești și ai mun. Bălți, nu vor mai putea circula, în viitorul apropiat, cu trenul de pe cursa Ungheni – Bălți Slobozia – Ungheni

În legătură cu imposibilitatea asigurării transporturilor feroviare în trafic suburban din motivul stării tehnice nesatisfăcătoare a trenurilor diesel D1, începând cu 26.07.2021 se sistează temporar circulația trenului nr. 6889/6894 Ungheni – Bălți Slobozia – Ungheni.

Vedeți mai multe articole la subiectul curselor interurbane de tren:

În luna februarie, fostul director Adrian Onceanu a cerut Parlamentului să suspende toate rutele interne pentru că invocând că nu sunt rentabile şi că aduc doar pierderi.

Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe a respins însă această solicitare.

Datoriile acestei întreprinderi de stat, inclusiv faţă de salariaţi, au ajuns la 800 de mii de lei. Pentru depăşirea crizei de la CFM, la Chişinău a venit o echipă de experţi americani, de la o companie specializată în modernizarea căilor ferate.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns