Certificatele COVID-19 din Republica Moldova echivalate cu cele din Uniunea Europeană

Comisia Europeană a adoptat astăzi mai multe decizii prin care certificatele de vaccinare contra COVID-19 emise de către Republica Moldova, Georgia, Serbia și Noua Zelandă sunt echivalente cu certificatul digital COVID-19 al UE. 

Astfel, certificatele eliberate de către autoritățile de profil din Republica Moldova vor fi acceptate de toate țările membre ale Uniunii Europene.

La rândul său, Republica Moldova va accepta certificatele digitale emise de statele din Uniunea Europeană pentru călătoriile în țara noastră.

Potrivit unui comunicat al Comisie Europene pe twiter, începând cu ziua de marți, 16 noiembrie, certificatele de vaccinare anti-COVID-19, eliberate în Republica Moldova vor fi recunoscute în UE.

Această măsură va face călătoriile cetățenilor moldoveni vaccinați mai ușoare, având în vedere creșterea numărului de țări care impun obligativitatea certificatului la intrare.

Sunt încântat să văd că numărul țărilor care doresc să adere la sistemul UE continuă să crească. Prin deciziile de astăzi, 49 de țări și teritorii din cinci continente sunt conectate la sistemul UE de certificat digital COVID. Continuăm eforturile de a întări încrederea oamenilor în călătoriile în siguranță în interiorul și în afara UE, a spus comisarul pentru Justiție, Didier Reynders.

La rândul său, comisarul pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi a declarat:

Așa cum am fost alături de partenerii noștri în lupta împotriva pandemiei, continuăm să lucrăm împreună pentru a ne deschide în siguranță. Aducem vești bune înaintea reuniunii ministeriale a Parteneriatului Estic. 

Astăzi, salut că Georgia, Moldova, precum și Serbia s-au alăturat sistemului nostru de certificat digital COVID și aștept cu nerăbdare ca mai mulți vecini noștri să se conecteze cât mai curând posibil.

Certificatul digital UE COVID este acceptat în toate statele membre ale UE. 

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. Ministerul Sănătății comunică 956 cazuri noi de COVID-19, inclusiv 39 în raioanele din regiunea Ungheni - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns