Campania națională a IGSU „O casă protejată – o viață salvată” continuă în raioanele Călărași, Dondușeni, Glodeni și Anenii Noi

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne continuă Campania de prevenire a riscurilor de incendii și intoxicațiilor cu monoxid de carbon în perioada sezonului rece în sectorul locatitiv cu genericul „O casă protejată – o viață salvată”, comunică IGSU



Recent, pompierii în comun cu autoritățile publice locale de nivelul I și II au instalat detectoarele de fum în 8 localități din raionul Dondușeni, Călărași, Glodeni, dar și Anenii Noi.

În urma acțiunilor întreprinse, angajații IGSU au instruit peste 130 de persoane privind regulile de apărare împotriva incendiilor, utilizarea corectă a sobelor, dar și a aparatelor electrice de încălzire. Pompierii le-au vorbit oamenilor despre pericolul incendiilor, dar și despre reacționarea corectă în caz de declanșare a semnalului sonor a detectoarelor.

În cel mai scurt timp 78 de gospodării particulare vor fi asigurate cu dectoare de fum în 9 localități din raioanele Edineț, Dubăsari, Glodeni, dar și Anenii Noi.

Potrivit IGSU, de detectoare de fum beneficiază oamenii în etate, familiile cu mulți copii sau persoane cu dezabilități. Campania „O casă protejată – O viață salvată” are drept scop reducerea riscurilor de producere a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, în special în perioada rece a anului.



Astfel, de la începutul campaniei, 4741 familii din întreaga țară au beneficiat de acest proiect fiind montate 4828 detectoare autonome de fum.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns