Cadouri de Paște pentru veteranii de război ai Armatei Române din Republica Moldova

În contextul evenimentelor dedicate celebrării Zilei Veteranilor de Război, Ambasada României la Chișinău a organizat, la data de 30 aprilie, distribuirea cadourilor oferite de Ministerul Apărării Naționale din România pentru veteranii de război ai Armatei României din Republica Moldova.

Cu acest prilej, ministrul Apărării Naționale din România le-a transmis veteranilor din Republica Moldova un mesaj în semn de recunoștință și aleasă prețuire a sacrificiului pe care aceștia și camarazii lor l-au făcut pe câmpurile de bătălie, pentru protejarea patriei.

Sunt foarte onorat să vă urez viață lungă, sănătate și bucurie cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, ziua care ne amintește și astăzi că libertatea de a trăi, de a visa și de a iubi are întotdeauna un preț plătit de înaintașii care au văzut în lupta pentru eliberarea și întregirea neamului românesc o cauză mai presus de propriile vieți, iubiri ori aspirații.

Permiteți-mi să vă mulțumesc, în numele Armatei României, pentru credința și bărbăția cu care ați înfruntat acele vremuri de grea încercare pentru națiunea română. Generația noastră are privilegiul de a învăța de la dumneavoastră dragostea curată de țară, singura în măsură să ne lumineze calea în vremurile tulburi și să ne racordeze pe noi, românii, la o dimensiune eroică.

Credința în eroi naște eroi, astfel că tinerii noștri au șansa unică de a înțelege de la dumneavoastră că fiecare poartă în suflet virtuțile patriotismului și că trebuie să pună mereu eroii înaintea lor și Țara înaintea tuturor”, a precizat ministrul Apărării Naționale din România, Nicolae-Ionel Ciucă.

Cadouri de Paște pentru veteranii de război ai Armatei Române

Evenimentul de distribuire a cadourilor pentru veteranii de război ai Armatei României din Republica Moldova face parte din Campania „Alături de veterani”, inițiată de Ministerul Apărării Naționale din România, în parteneriat cu Asociația „Alături de eroi”, mediul de afaceri și societatea civilă.

Pachetele cadou oferite cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști veteranilor de război de pe teritoriul României, precum și veteranilor Armatei României din Republica Moldova, au fost pregătite la București, în cadrul unui eveniment la care au participat președintele României, Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

Totodată, la activitatea de împachetare a cadourilor pentru veteranii de război, desfășurată la Palatul Cercului Militar Național din București, au luat parte și Majestatea Sa Margareta și Principele Radu, militari, personalități, sportivi ai Clubului Steaua și numeroși voluntari.

Acțiunea de distribuire a cadourilor pentru veteranii de război ai Armatei României din Republica Moldova a fost realizată de adjunctul atașatului apărării militar şi aero al României în Republica Moldova, locotenent-colonel Gheorghiță Tapalagă, cu sprijinul reprezentantului Asociaţiei „Alături de eroi”, domnul Pavel Petrea, şi al președintelui Asociației Republicane a Veteranilor de Război ai Armatei Române, domnul Mihai Postovan.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns