Bursă de merit „Gaudeamus” pentru o studentă a Colegiului de Medicină din Ungheni

Din cele 77 de burse de merit: ale Președintelui, Guvernului și ”Gaudeamus”, acordate pentru anul de studii 2018-2019, una se va îndrepta spre Ungheni, la Colegiul de medicină, informează ziarul regional Expresul

Sursa mai scrie că posesoarea acesteia va fi Alina Mișcari, elevă în anul V, specialitatea Medicină generală. Tânăra va beneficia de bursa „Gaudeamus” în valoare de 880 de lei lunar.

Per total, bursa ”Gaudeamus” va ajunge la 20 de elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic din republică.

Totodată, pe parcursul anului de studii, vor fi acordate 15 burse ale Președintelui Republicii Moldova: 10 – pentru studenții din învățământul superior, în valoare de 1320 de lei fiecare, și cinci, în valoare de 1025 de lei – pentru elevii din învățământul profesional tehnic.

De Bursa Republicii (1455 lei) vor beneficia 12 studenți din instituțiile de învățământ superior, iar alți 30 de studenți vor primi Bursa Guvernului în sumă de 1210 de lei.

Decizia privind acordarea biurselor respective a fost luată pe 12 septembrie. În aceeași zi, Guvernul a decis instituirea grupului de lucru pentru elaborarea unui Regulament unic de acordare a burselor de merit.

De notat că și anterior elevi de la Colegiul de Medicină dun Ungheni au primit bursa ”Gaudeamus: în 2016 – Nicolae Dimitriu, în 2015 – Cristina Popa.

În prezent, bursa de gradul I pentru elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar este de 630 de lei, de gradul II – 525 de lei și de gradul III – 480 de lei.



sursa: Expresul.md

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns