Bugetarii revin din nou la Regim special de activitate

În cadrul ședinței Guvernului Republicii Moldova din această seara, Cabinetul de Miniștri a aprobat Hotărârea Guvernului „Cu privire la organizarea muncii în unitățile bugetare”.



Urmare, funcționarii publici, începând cu ziua de luni, 15 iunie 2020, vor avea un regim special de activitate, similar regimului instituit de mai multe autorități publice centrale în perioada Stării de Urgență.

Conducătorii unităților bugetare din subordinea Guvernului vor dispune munca în schimburi a câte două cicluri periodice consecutive, munca la distanță șu atragerea la muncă în oficiu doar a personalului strict necesar.

Vedeți și Ședința Guvernului Republicii Moldova din 12 iunie 2020

Astfel, pe parcursul zilei de mâine, 13 iunie 2020, conducătorii autorităților publice centrale de specialitate urmează să elaboreze și să emită ordine interne speciale prin care vor activa bugetarii din subordine.

Prevederile Hotărârii de Guvern nu se răsfrâng asupra instituțiilor medicale, Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Serviciul Vamal, Inspectoratul General de Carabinieri, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și alții.

Decizia Guvernului vine în contextul numărului mare de cazuri de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19 confirmate în această săptămână.

Amintim că numărul cazurilor pozitive confirmate în Republica Moldova a depășit pragul de 11 000.



Ședința Guvernului Republicii Moldova din 12 iunie 2020:

Vedeți și următoarele articole:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns